Autonieuws

Volkswagen ID. Buzz nu al uitverkocht

augustus 22, 2022

Volkswagen ID. Buzz populair

In mei is Volkswagen in Hannover begonnen met de productie van de ID. Buzz. Naar verwachting komen de eerste exemplaren rond oktober naar Nederland. Er blijkt veel animo voor de nieuwe Duitse MPV te zijn. Volgens Automobilwoche is hij al uitverkocht voor dit jaar. Naar verluidt heeft het merk al 10.000 pre-orders binnen. Het gaat hier om orders voor de personen- en cargovariant.

Noorwegen

In welke landen de meeste inschrijvingen gedaan zijn is ook bekend. Het grootste gedeelte van de exemplaren die nu van de band afrollen zullen naar Noorwegen gaan. 3.400 Noren hebben er namelijk eentje besteld. In Duitsland hebben 2.500 mensen een reservering geplaatst. Nederland staat op plaats drie, met 10 procent van de Europese reserveringen: 1.100 stuks.

130.000 stuks

In de Hannover-fabriek zal Volkswagen dit jaar naar verwachting 15.000 exemplaren van de ID. Buzz en Cargo bouwen. Volgend jaar hoopt het merk 60.000 exemplaren in elkaar te schroeven. Op termijn moet de productie op 130.000 stuks per jaar komen te liggen. In landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is het nog niet mogelijk om een ID. Buzz te bestellen. In 2024 krijgen Amerikanen pas de mogelijkheid om een ID. Buzz te bestellen.

Wat de Volkswagen ID. Buzz in Nederland kost lees je hier: