Autonieuws

Morris JE is een retro elektrische bestelauto: hebben!

maart 21, 2023

Koolstofvezel carrosserieconstructie

De Morris JE is een geheel nieuwe, elektrische bestelwagen geïnspireerd op de iconische Morris J-Type uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Uniek aan de Morris JE is de lichtgewicht koolstofvezel carrosserieconstructie om het gewicht laag te houden. De meeste componenten zijn zowel gerecycled als recyclebaar om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken.

Levering Morris JE in 2024

Aandacht is gegarandeerd, want deze elektrische bestelauto oogt bijzonder aandoenlijk. Morris Commercial streeft ernaar om de levering begin 2024 te starten. Een pre-order plaatsen is al mogelijk. Ook is het al mogelijk om een exemplaar samen te stellen via de online configurator. Er is keuze uit een bestelautovariant of een heuse pick-up. Het bedrijf levert opvallende kleurencombinaties, ook voor het interieur.

Morris JE

Technische informatie

Technische informatie over het accupakket is nog niet bekend, al lijkt het te gaan om een 60 kWh accu. Morris Commercial noemt vooralsnog alleen de actieradius van omgerekend 400 kilometer. Een snellader van 50 kWh laadt de batterij van de Morris JE op van 20% tot 80% in slechts 30 minuten. Via een 7 kW lader duurt het opladen tot 9 uur.

Skateboarddesign

De carrosseriepanelen worden gemaakt van gerecycled koolstofvezel. Het chassis in ‘skateboarddesign’ is volledig van aluminium gemaakt. De voor- en achterbumper zijn gemaakt van een mix van geryclced koolstofvezel en andere materialen om volgens de fabrikant meer botsbestendige eigenschappen te bieden. Dankzij het lichtgewicht ontwerp heeft de Morris JE een laadvermogen van 1.000 kilogram en een laadvolume van 6,6 m³ (2 europallets).

Prijs Morris JE

De Morris JE heeft een vermoedelijke startprijs van 60.000 pond wanneer hij eind 2023 in de verkoop gaat. Definitieve prijzen volgen pas in aanloop van de marktintroductie.