Achtergrond Autonieuws Formule 1

VIDEO: Lando Norris haalt zijn nieuwe McLaren 765LT Spider op

mei 16, 2023

Overal carbon

De 23-jarige F1-rijder koos voor een unieke specificatie voor zijn auto, sterk beïnvloed door zijn personal branding. Het exemplaar van Norris is direct herkenbaar aan zijn Gloss Blue Tint Visual Carbon Fibre-exterieur met contrasterende Satin Visual Carbon Fibre-details. De supercar heeft verder satijnzwarte wielen en Lando Yellow-kleurige remklauwen.

Het logo van Norris is onder meer aangebracht onder de actieve achtervleugel. De vleugel is ook voorzien van MSO-branding in Gloss Blue Tint Visual Carbon Fibre op een Satin Carbon Fibre-inzetstuk aan de bovenzijde.

Drie Carbon Fibre Exterior Upgrade Packs

Andere uiterlijke kenmerken zijn de drie Carbon Fibre Exterior Upgrade Packs, bestaande uit een frontsplitter, voorspatborden en achterdiffusor, luchtinlaten, zijskirts en buitenspiegels. Ook heeft de auto een Stealth-pakket voor een discrete afwerking aan het achtervleugelmechanisme en de kenmerkende quad-uitgang van de titaniumuitlaat.

Interieur McLaren 765LT Spider

Het interieur zet het kleurenschema van Lando voort. De Carbon Fibre racestoelen zijn uitgevoerd in marineblauw met Napier-stiksels. Bovendien zijn de hoofdsteunen geborduurd met Lando’s persoonlijke ‘LN4’-branding. Er zijn ook marineblauwe Alcantara- en Napier-stiksels op de deur- en dashboardafwerking toegepast en de deurapplicaties hebben een geverfde witte streep.

De personalisatie is compleet met een sleutel afgewerkt in Gloss Blue Tint Visual Carbon Fiber met Lando Graphic in Lando Yellow.

765 exemplaren

De McLaren 765LT is het nieuwste model die de heilige Longtail-naam draagt, die voor het eerst werd geassocieerd met de legendarische McLaren F1 GTR in 1997. De 765LT wordt aangedreven door een 4,0-liter twin-turbo V8-motor met 765 pk en 800 Nm, goed voor een zinderende acceleratietijd van 0-200 km/u in slechts zeven seconden. Van de auto worden slechts 765 exemplaren gebouwd. Die zijn allemaal al verkocht, waarvan één exemplaar aan Lando.

“Beter dan ik me had kunnen voorstellen”

“Ik heb in veel verschillende McLarens kunnen rijden, maar dit is de eerste auto die ik heb ontworpen. Ik ben groot fan van carbon, hoe meer carbon ik kan hebben, hoe beter, maar ik wilde mijn logo niet overal hebben. Ik wilde iets subtielers en MSO heeft fantastisch werk geleverd om mijn visie te realiseren. Mijn eerste custom auto is ontworpen door McLaren en MSO. Hij is beter dan ik me had kunnen voorstellen”, stelt Lando Norris, McLaren Formule 1-coureur.

VIDEO: Lando Norris haalt zijn nieuwe McLaren 765LT Spider opLando Norris en zijn McLaren 765LT Spider