Autonieuws

Toyota RAV4 GR Sport, als het ietsje sportiever mag

oktober 20, 2022

Diverse GR Sport-modellen

Na de succesvolle introductie van GR Sport-uitvoeringen in andere modelreeksen, waaronder de Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR en Hilux, verschijnt er van de Toyota RAV4 nu ook een GR Sport-variant. De Toyota RAV4 GR Sport is daarmee de zesde GR Sport-modelvariant.

Hoogglans zwart

De focus ligt op een sportievere uitstraling, maar ook het onderstel wordt aangepast. De Toyota RAV4 GR Sport heeft naast 19-inch lichtmetalen wielen een hoogglans zwarte afwerking voor de wielkastranden, de raamlijsten en de sierlijst onder de achterruit. Het zwarte G-meshpatroon voor de grille en mistlampbehuizing geven de RAV4 GR Sport een eigen gezicht.

Aan de voorspoiler van de auto is ook direct te zien om welke aandrijflijn het gaat: de Hybrid heeft een donker zilveren voorspoiler, terwijl die van de Plug-in Hybrid in ‘gunmetal grey’ is gespoten. Een subtiele GR-badge op de voor- en achterzijde maakt het geheel af.

Interieur RAV4 GR Sport

In het interieur bespeuren we sportstoelen voorin die bekleed zijn met een luxe bekleding met suède-effect en synthetisch leer – allebei diervrije materialen. In de hoofdsteunen zitten GR-logo’s verwerkt en een zilveren stiksel zorgt voor het nodige contrast. Dit zilveren stiksel wordt ook toegepast in het stuur en de versnellingspook. Gunmetal details in de portieren en in het stuurwiel completeren de GR Sport-versie van deze Toyota.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid (2021), een RAV4 met stekker – REVIEW – AutoRAI TV

Sportiever onderstel

Het blijft niet alleen bij sportieve looks. De RAV4 GR Sport krijgt verdere verbeteringen aan de ophanging. Nieuwe, stijvere veren en schokdemperinstellingen moeten de RAV4 GR Sport een betere wegligging geven.

De nieuwe GR Sport-uitvoering van de RAV4 wordt vanaf medio 2023 geleverd als Hybrid en als Plug-in Hybrid en beschikt altijd over AWD-i intelligente vierwielaandrijving. Prijzen volgen in de loop van volgend jaar.

Toyota RAV4 GR Sport Hybrid





































Toyota RAV4 GR Sport Plug-in Hybrid