Autonieuws

Nederlandse Lightyear 2 (2025) nu al in trek, mega-orders stromen binnen

januari 17, 2023

Diverse orders voor Lightyear 2

Lightyear heeft naar eigen zeggen nu 21.000 bestellingen voor de Lightyear 2 op zak. Eerder ontving de Brabantse onderneming al een order van duizend auto’s van autodeelplatform MyWheels. Ook Leaseplan heeft al 5.000 exemplaren in bestelling staan. Het totale aantal pre-orders van Lightyear 2 van B2B-partners van ​ meer dan 21.000 units komt overeen met een omzet van bijna 840 miljoen euro.

Batterij-elektrische auto

De Lightyear 2 – een batterij-elektrische auto met zonnepanelen op het dak – moet ongeveer 40.000 euro kosten, dat is fors goedkoper ten opzichte van de 250.000 euro kostende Lightyear 0. Of Lightyear deze doelstelling gaat halen, is een kwestie van afwachten. Vertrouwen is er in ieder geval wel, getuige de mega-order van Arval.

Arval

“De technologie van Lightyear is bewezen, betaalbaar en milieuvriendelijk en vormt een geweldige aanvulling op onze vloot”, zegt Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval. “Het is onze ambitie om tegen 2025 700.000 geëlektrificeerde voertuigen te leasen als onderdeel van onze wereldwijde vloot, en we kijken ernaar uit om 10.000 Lightyear 2-auto’s te verwelkomen, die ons helpen dat doel te bereiken.”

Lightyear 2

Lightyear CEO

Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear, zegt: “Naast het aanbieden van onze elektrische auto’s aan individuele consumenten, speelt Arval als leasemaatschappij een cruciale rol om onze technologieën voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen en hun expertise en internationale voetafdruk om de Lightyear 2 te introduceren.”

Toekomst Lightyear

Lightyear hoopt vanaf 2026 ongeveer 200.000 auto’s per jaar te gaan produceren. Op het moment van schrijven ziet de Lightyear 0 het levenslicht bij Valmet in Finland. Waar de Lightyear 2 straks van de band rolt, is nog niet bekend. VDL Nedcar wellicht?