Autonieuws

Hip stadsautootje Microlino komt naar Nederland!

juni 5, 2023

Kennen jullie de BMW Isetta nog? Dit iconische eivormige autootje was in de jaren ’50 veruit het bestverkochte model van BMW. Één van de karakteristieke kenmerken van de Isetta was de deur die niet aan de zijkant, maar aan de voorkant gemonteerd was. De Micro Microlino is in feite de moderne incarnatie van die Isetta en hij vertoont daar dan ook sterke gelijkenissen mee. Het was een tijdje onzeker of de Microlino ook naar Nederland zou komen, maar in Louwman heeft het relatief kleine bedrijf nu een dealer/importeur gevonden voor de Nederlandse markt.

Wat is de Microlino?

De Microlino, geïnspireerd op de BMW Isetta en andere bubbelauto’s uit de jaren ’50, is een innovatieve elektrische microcar. De Microlino biedt de voordelen van een scooter en het comfort van een auto. Ondanks zijn compacte formaat biedt de microcar ruimte aan twee personen en heeft hij een bagageruimte van 230 liter. De elektromotor levert een vermogen van 12,5 kW en 89 Nm aan koppel, goed voor een topsnelheid van 90 km/u en een 0-50-tijd van 5 seconden. Het gewicht van de Microlino is afhankelijk van het accupakket dat je kiest. Het basismodel met 6 kWh weegt 496 kilogram, de versie met 10,5 kWh accu weegt 513 kilogram en de 14 kWh-variant heeft een gewicht van 530 kilogram.

Waarom gaat Louwman de Microlino leveren?

Louwman geeft aan een mobiliteitsaanbieder te zijn die mensen wil ontzorgen met duurzame en veelzijdige mobiliteitsoplossingen voor alle generaties. De Microlino kan er met zijn formaat aan bijdragen dat stedelijke gebieden goed bereikbaar blijven, zo zegt ook Eric Louwman, de president van de Louwman Group: “Wij zijn zeer verheugd om met Microlino een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de stedelijke mobiliteit. Dit fantastische nieuwe merk past in onze ‘Mobility for Life’ doelstelling die onze klanten duurzame flexibele mobiliteit biedt op ieder moment van de dag”. Nog dit jaar gaat Louwman de Microlino leveren in Nederland.

Wat is de Nederlandse prijs van de Microlino?

De exacte prijs van de Microlino is nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat het geen goedkope aangelegenheid zal zijn. Het merk communiceerde eerder namelijk vanafprijzen van ongeveer 18.000 euro. Behoorlijk veel geld, zeker als je je bedenkt dat je voor minder dan 10.000 euro al een Opel Rocks-e voor de deur hebt staan. Toch kan de Microlino vanwege zijn uiterlijk zeker wel een succes worden onder rijke stedelingen die nu ook al dik 16.000 euro betalen voor een Birò. Daarnaast is de Microlino door zijn hogere topsnelheid ook op provinciale wegen bruikbaar, al staat hij dan natuurlijk niet meer te boek als brommobiel. De duurste versie van de Microlino gaat naar verwachting bijna 23.000 euro kosten. Slik…