Autonieuws

Ford Bronco vanaf nu te koop in Nederland: sla die spaarpot maar kapot

februari 26, 2024

Als Outer Banks of Badlands

Jawel, de nieuwe Ford Bronco is per direct ook in Nederland te bestellen. Klanten hebben in Nederland keuze uit een Outer Banks of Badlands. De Outer Banks heeft een onderstel en banden die zich zowel op het asfalt als in het terrein goed thuis voelen. De Badlands heeft een aangepast onderstel en terreinbanden. Naast een sperdifferentieel beschikt de Badlands over een ontkoppelingssysteem voor de stabilisatorstangen aan de voorzijde. Bovendien kan de elektromechanische tussenbak met hoge en lage gearing en een automatische modus, naadloos schakelen tussen tweewiel- en vierwielaandrijving, afhankelijk van de omstandigheden.

Krachtbron Ford Bronco

Beide versies van de Ford Bronco beschikken over een 2,7-liter EcoBoost V6 benzinemotor met een vermogen van 335 pk en een koppel van 563 Nm. Ook een automatische transmissie met 10 versnellingen is standaard. Een inschakelbare lage gearing maakt het mogelijk om een snelheid van 6 km/u aan te houden met een motortoerental van 2.400 t/min. Hierdoor is maximale trekkracht beschikbaar in uitdagende terreinomstandigheden en wordt de kans op afslaan van de motor verminderd.

Ford Bronco

Afneembare hardtop

De Bronco heeft standaard een afneembare hardtop met een geluiddempende hemelbekleding. Alle vier de portieren kunnen in slechts acht minuten met behulp van één stuk gereedschap volledig worden verwijderd, voor een ultieme beleving van de elementen en een nog beter zicht in uitdagende offroad-situaties.

Boriumstaal

Standaard beschikt de Bronco over zichtbare sleepogen voor en achter, net als een dakbalk van zeer sterk boriumstaal die is voorzien van geïntegreerde gordijnairbags aan de zijkanten. De zijairbags en frontairbags dragen ook bij aan een maximale bescherming tijdens het rijden in extreme omstandigheden.

Ford Bronco

Terrain Management System

De Ford Bronco heeft ook een Terrain Management System waarmee de bestuurder gemakkelijk de beste setting kan kiezen. Naast modi voor op de weg zoals Normal, Eco, Sport en Slippery, zijn er speciale G.O.A.T. offroad-modi zoals Modder/Sporen, Zand, en Rock Crawl. De Bronco Badlands biedt daarboven ook de op de autosport geïnspireerde Baja-modus. Elke modus optimaliseert het gaspedaal, de schakelmomenten van de versnellingsbak en de stuurrespons, afhankelijk van de omstandigheden.

Trail Control

Trail Control werkt op dezelfde manier als cruise control; de bestuurder kan een snelheid van maximaal 31 km/u instellen. Het systeem regelt automatisch de acceleratie en het remmen om de gekozen snelheid aan te houden, terwijl de bestuurder zich concentreert op het rijden door moeilijk terrein.

Trail Turn Assist 

Trail Turn Assist maakt gebruik van torque vectoring met behulp van het remsysteem, waardoor de draaicirkel tot 40 procent kleiner wordt door het binnenste achterwiel af te remmen bij terreinrijden op een beperkte ruimte, terwijl Trail One-Pedal Drive de bestuurder in staat stelt om te accelereren en te remmen met alleen het gaspedaal, waardoor het gemakkelijker wordt de snelheid nauwkeurig te regelen bij het rijden in moeilijke omstandigheden. Tot de rijhulptechnologieën behoren AdvanceTrac met Roll Stability Control.

Ford Bronco

Interieur Ford Bronco

Het interieur van de nieuwe Bronco is, geheel in lijn met het stoere en functionele exterieur, uiterst functioneel vormgegeven. Het zit boordevol technologie, maar is ook robuust van opzet en ontworpen om het gebruik in zware omstandigheden te weerstaan. Het instrumentenpaneel is geïnspireerd op dat van de Bronco van de eerste generatie, met kleuren die zijn gebaseerd op natuurlijke paletten en een outdoor-uitrusting, en materialen die zijn geselecteerd vanwege hun duurzaamheid.

Handgrepen

Op het dashboard en de middenconsole zijn handgrepen te vinden waar passagiers zich op ruw terrein aan vast kunnen houden. De middenconsole is voorzien van een draadloos oplaadstation dat de mobiele telefoon zelfs bij extreme hellingshoeken op zijn plek houdt. De oppervlakken van het instrumentenpaneel zijn afwasbaar en de fysieke schakelaars in het interieur zijn met siliconen afgedicht en voorzien van rubberen contactpunten om ze te beschermen tegen de elementen. Ook zijn ze hierdoor gemakkelijk schoon te maken.

12-inch LCD-touchscreen

Hoewel de Bronco is gebouwd voor de zwaarste omstandigheden, zijn er geen concessies gedaan op het gebied van comfort en gemak. De Bronco is standaard uitgerust met een 8-inch instrumentencluster met TFT-technologie, dat is gekoppeld aan een centraal 12-inch LCD-touchscreen. Het SYNC 4 communicatie- en entertainmentsysteem van de nieuwste generatie, is geschikt voor draadloze Ford Power-Up software-updates voor nieuwe of verbeterde functies.

De Bronco biedt ook bevestigingspunten bovenop het instrumentenpaneel waarop camera’s of mobiele telefoons kunnen worden bevestigd. Het is voorzien van speciale 12-volt- en USB-stroomaansluitingen. Apple CarPlay- en Android Auto zijn eveneens standaard aanwezig. Dat geldt ook voor het B&O Premium Sound System met 10 luidsprekers inclusief een subwoofer. De beschikbare FordPass-app zorgt voor een indrukwekkende connectiviteit en een naadloze integratie met het SYNC 4.

Het 360-graden camerasysteem met offroad-overzicht wordt automatisch geactiveerd als de offroad-rijmodi zijn ingeschakeld, wat een zicht op de wielen biedt dat niet mogelijk is vanaf de bestuurdersstoel en het zicht vergroot tijdens het rijden in uitdagende omstandigheden, zoals bij het rijden over rotsen.

Prijzen Ford Bronco in Nederland

De nieuwe Ford Bronco is vanaf vandaag te bestellen bij de Nederlandse Ford Agenten. Na het kiezen voor de Outer Banks of de Badlands uitvoering is enkel nog een klik op de gewenste kleur noodzakelijk voordat het eerste avontuur gepland kan worden. De netto catalogus prijs voor de Badlands uitvoering is 62.940 euro en de Outer Banks uitvoering levert Ford voor 66.375 euro. Inclusief de Nederlandse belastingen komt de consumentenprijs uit op respectievelijk 153.100 euro voor de Bronco Badlands en 161.100 euro voor de Bronco Outer Banks. Opnieuw een voorbeeld van dat BPM auto’s in Nederland onbetaalbaar maakt…

Ford Bronco Outer Banks

Ford Bronco Badlands

Ford Bronco

Ford Bronco


Ford Bronco


Ford Bronco Badlands