Autosport

DS Automobiles en Jean-Éric Vergne winnen eerste Formule E-race ooit in India

februari 13, 2023

India

Voor het oog van 25.000 toeschouwers werd afgelopen weekend de eerste E-Prix van India gereden. De race vond plaats in het zuiden van het land, in de miljoenenstad Hyderabad. De coureurs hadden te maken met pittige omstandigheden. De temperatuur steeg richting de start naar een hoogte van 37 graden.

Elfde overwinning

Tweevoudig Formula E-kampioen in het Jean-Éric Vergne begon de race vanaf de tweede startplaats, maar pakte kort voor de helft van de race de leiding. De Fransman hield vervolgens in de DS E-TENSE FE23 de Australiër Nick Cassidy (Envision Racing) en de Portugees António Félix da Costa (Porsche) achter zich. Vergne pakte zo zijn elfde overwinning in zijn Formula E-carrière en voor DS Automobiles de zestiende overwinning in het Formula E-kampioenschap.

Tekst gaat verder onder de foto

Algemeen klassement

Pascal Wehrlein (Porsche) kwam als vierde over de finish en behoudt de leidende positie in het algemene klassement. De nummer twee in het klassement, Jake Dennis, eindigde in India als zestiende. Robin Frijns was afwezig in Hyderabad, hij brak zijn pols tijdens de openingsrace van de Formule E in Mexico-Stad.

Kaapstad

Het negende seizoen van het Formula E-kampioenschap gaat op zaterdag 25 februari verder op een gloednieuw circuit in Kaapstad, Zuid-Afrika. De coureurs van DS Automobiles en het team van DS PENSKE zijn gemotiveerd om het beste uit de DS E-TENSE FE23 te halen om opnieuw waardevolle punten te pakken in de volgende races.