Autonieuws

Als geld geen rol speelt: Mansory G-Klasse met suicide doors

november 14, 2022

Suicide doors, hoe is die naam eigenlijk ontstaan?

We horen je denken: ‘Waarom heten suicide doors eigenlijk suicide doors?’. Dat zit als volgt: vroeger, toen de bouwkwaliteit van auto’s nog niet al te best was, vlogen deze deuren door slechte sloten en luchtwerveling wel eens open. Op die manier knalde de deur soms tegen een voetganger/fietser aan, of werd er iemand door G-krachten in de bocht uit de auto geslingerd. Autogordels bestonden in die tijd nog niet. Een ongeluk zat dus in een klein hoekje.

Gelukkig zijn de tijden wel veranderd en kom je deze suicide doors op diverse modellen tegen, van een Mazda MX-30 en RX-8 tot een Opel Meriva, Toyota FJ Cruiser, BMW i3, Fiat 500 3+1 en deze G-Klasse van Mansory.

Technisch spektakel

Mansory moet wel de nodige aanpassingen doen om een G-Klasse te voorzien van suicide doors. De deurgreep moet op een andere plaats worden geplaatst en ook de scharnieren vragen om aanpassing. Mansory heeft bovendien het sluitmechanisme gewijzigd. Al met al dus best een behoorlijke klus. Het prijskaartje van deze optie is niet bekend.

Mansory G-klasse

Mansory claimt dat de suicide doors erg handig zijn, zodat passagiers op hun gemak in en uit kunnen stappen. Naast dat het er dus heel tof uitziet, brengt het ook nog wat comfort met zich mee. De G-klasse die op de foto’s te zien is, betreft een exemplaar met liefst 900 pk. Een standaard Mercedes-AMG G-Klasse heeft 585 pk. Minstens zo indrukwekkend is het koppel van deze Mansory: 1.200 Nm!