Autonieuws Elektrisch

Zo betaalbaar wordt de Tesla S Plaid met 1.020 pk

augustus 4, 2022

We wisten al dat Tesla opgefriste versies van de Model S en Model X ook naar Nederland zou brengen. Nu is ook duidelijk wanneer we de idioot snelle Plaid-versies geleverd krijgen: vanaf december. Ook heeft Tesla een prijskaartje gehangen aan de 1.020 pk sterke topversies: minimaal 139.990 euro voor de Model S Plaid, de Model X Plaid begint bij 143.990 euro.

1.020 pk

De krankzinnige prestaties komen van drie elektromotoren, samen goed voor 1.020 pk. Zo sprint je in 2,1 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 322 km/u, uitzonderlijk hoog voor een elektrische auto. Wie deze Tesla wil bijhouden zal met een serieuze hypercar op de proppen moeten komen. Op een volle accu kom je in de Model S Plaid maximaal 600 kilometer ver. Als je je rechtervoet kunt beheersen.

De Model X is groter en zwaarder, dus doet deze zevenzits familie-EV ietsje langer over de sprint. Van 0-100 km/u in 2,6 seconden. De topsnelheid? 262 km/u. De beloofde actieradius is 528 kilometer.

Opfrisbeurt

Begin 2021 heeft Tesla zowel de Model S als Model X een grondige opfrisbeurt gegeven. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de techniek is stevig onder handen genomen. Ze kregen een vernieuwd front en een verbeterd interieur. Het oude verticale infotainmentscherm is voortaan 17 inch groot en horizontaal gemonteerd. Het opzienbarende yoke-stuurwiel (met open bovenkant) kun je als optie aankruisen.

Bravere versies

Naast de supersonische Plaid-versies komen ook de vernieuwde reguliere Model S en Model X naar Europa. Deze bravere versies heten niet meer Long Range, maar voortaan Dual Motor All-Wheel Drive-versies. In de loop van 2023 komen ze beschikbaar voor de Europese markt.