Autonieuws

Zie hier: de Maserati MC20 Mansory

november 20, 2022

Prachtig- of juist niet?

Mansory heeft veel aangepast bij de Maserati MC20. Er wordt vooral gebruikgemaakt van koolstofvezel. Ze passen overigens geen widebody toe, iets waar concurrent Novitec wel vaak voor kiest. Mansory monteert een enorme frontsplitter aan de voorzijde. Ook komt de Duitse tuner met een enorme spoiler en andere aerodynamische delen. Of het daadwerkelijk wat toevoegt aan de prestaties, is niet bekend.

Mansory Maserati MC20

Motorische tuning

Mansory werkt aan een ‘performancekit’ voor de MC20. Hoeveel vermogen dit precies extra zal opleveren, is niet bekend. Het betreft (onder andere) een nieuw uitlaatsysteem en een verlagingsset. De MC20 heeft van zichzelf al genoeg vermogen: de Italiaanse volbloed heeft 630 pk, met een 3,0-liter grote V6 als krachtbron.

Cabriolet

In mei dit jaar presenteerde Maserati de cabrioversie van de MC20. Dit model wordt de MC20 Cielo genoemd, waarbij het woordje ‘cielo’ Italiaans is voor lucht. Binnenkort zal Mansory ook van de MC20 Cielo een versie presenteren. Die krijgt wellicht een iets subtielere achtervleugel, want het exemplaar op de dichte MC20 by Mansory is wat je noemt gigantisch.

Mansory Maserati MC20