Achtergrond

Wereldrecord: Dit is de eerste elektrische auto die de wereld heeft rondgereden

maart 28, 2024

Wereldreis

In september begint Ford met de eerste leveringen van de nieuwe Explorer in Nederland. Om wat buzz rondom het model te creëren, heeft Ford een opmerkelijke stunt bedacht. Ze hebben een setje sleutels overhandigd aan Lexie Alford, met als opdracht om een wereldreis te maken. Na een reis van een half jaar is de Amerikaanse aangekomen op haar eindbestemming: het Franse Nice.

30.000 elektrische kilometers

De uitzonderlijke reis van Lexie Alford en de Explorer omvatte zes continenten, doorkruiste 27 landen en besloeg meer dan 30.000 elektrische kilometers. De reis ging niet zonde slag of stoot. Lokale stroomstoringen in Afrika, het gebrek aan laadinfrastructuur in de Atacama-woestijn in Chili en de uitdagingen van onverharde wegen, bergpassen en ijskoude weersomstandigheden waren slechts enkele van de obstakels die ze tegenkwamen.

Pre-productieversie

De auto die Lexie gebruikte voor haar recordrit was een pre-productieversie van de nieuwe Ford Explorer. Tijdens de reis zijn verschillende laadoplossingen gebruikt, variërend van 2,2 kW wisselstroom stopcontacten tot krachtige snelladers met gelijkstroom en zelfs een mobiele accu. Het is niet het eerste record voor Lexie. Ze is ook de ‘jongste persoon die alle landen ter wereld heeft bezocht’.

Lees ook: Dit kost de nieuwe elektrische Ford Explorer: PRIJZEN!