Autonieuws

(VIDEO) Lancia is terug! Drie nieuwe modellen en de Lancia Pu+Ra HPE 

november 13, 2023

Comeback Lancia

Lancia maakt een comeback! Het eerste model, de nieuwe Ypsilon, wordt al in 2024 gelanceerd. Deze auto deelt zijn basis met de Jeep Avenger en de aankomende nieuwe Fiat Panda. De Ypsilon wordt verkrijgbaar als benzinevariant met mild-hybride technologie, evenals een volledig elektrische uitvoering. Twee jaar later, in 2026, introduceert het Italiaanse merk zijn volgende nieuwe model, dat de vertrouwde naam Gamma draagt. Dit model wordt exclusief aangeboden met een elektrische aandrijflijn. In 2028 zal de nieuwe Delta op de markt verschijnen, ook enkel als EV. Alle nieuwe auto’s van Lancia worden geïnspireerd door de Lancia Pu+Ra HPE.

Lancia Pu+Ra HPE

Het betreft een studiemodel van een batterij-elektrische auto, met een actieradius van ruim 700 km. De naam Pu+Ra verwijst naar een nieuwe, pure en radicale ontwerptaal van het merk, terwijl HPE staat voor High Performance Electric. De afkorting HPE werd voor het eerst gebruikt in de jaren zeventig, voor de Lancia Beta, en stond toen voor ‘High Performance Estate’.

Lancia Pu+Ra HPE

Progressive Green

Het studiemodel is uitgevoerd in de kleur Progressive Green. De blauwgroene kleur is een eerbetoon aan de historische en tijdloze Lancia Flaminia Azzurro Vincennes. Qua vorm is de auto geïnspireerd op de klassieke Aurelia en Flaminia, al zien we er ook wat van de Stratos in terug.

Meubelmaker Cassina

Het interieur moet een huiskamergevoel geven. De bekleding en de vorm van de voorstoelen is geïnspireerd op fauteuils van de Italiaanse meubelmaker Cassina. De materialen zijn ook duurzaam. Ongeveer 70% van de aanraakbare oppervlakken dient in de toekomst gemaakt te zijn van ecologische en duurzame materialen.

Marmer

Het interieur van de Lancia Pu+Ra HPE is deels afgewerkt met MARM MORE, een materiaal waarvan de naam is ontleend aan marmor, het Latijnse woord voor marmer. Het materiaal is voor 50% gemaakt van gerecycled afval, vermengd met marmerstof. De gerecyclede stof is geproduceerd met natuurlijke kleuren, voelt zacht aan en is waterdicht.