Autonieuws

Ultiem Frans comfort: nieuwe topversie Citroën C5 X

september 6, 2023

Comfortkoning

De Citroën C5 X Hypnos komt in een elegante Eclipse Blue carrosseriekleur met infrarode accenten. Het interieur straalt volgens het merk ruimte en sereniteit uit dankzij rustgevende kleuren en materialen. Comfort wordt versterkt door een panoramadak, premium audio, verwarmde, geventileerde en masserende voorstoelen met elektrisch verstelbare lendensteunen. De standaard Citroën Advanced Comfort-vering en stoelen, samen met geluiddempend glas, moeten zorgen voor extra reiscomfort. De C5 X Hypnos is ook beschikbaar als Plug-in Hybrid 225 ë-EAT8.

Knipoog

De naam “Hypnos” is afgeleid van de Griekse god van de slaap en is bewust gekozen om comfortabel en ontspannen reizen te symboliseren. Citroën wil dat inzittenden na elke rit in de C5 X Hypnos uitgerust op hun bestemming aankomen. De naam benadrukt ook het contrast tussen de drukke buitenwereld en het serene interieur van de auto. Bovendien heeft “Hypnos” een historische betekenis voor Citroën, omdat het in 2008 werd gebruikt voor een hybride conceptauto die diende als pionier voor de ontwikkeling van hybrideauto’s.

Infrarood

De Citroën C5 X Hypnos heeft een chique uitstraling dankzij de speciale carrosseriekleur Eclipse Blue, die bij weinig licht verandert naar dynamisch in de zon. Er zijn infrarood gekleurde graphics en glanzend zwarte decoraties met rode accenten op de portieren. De achterkant heeft een infrarood “5” in het C5 X-logo. De auto heeft 19-inch AeroX lichtmetalen wielen met een speciale kleurstelling.

Citroën-logo’s

In het interieur vind je geperforeerde leren stoelbekleding en Citroën-logo’s in de perforatie. Armsteunen, deuren en de middenconsole zijn in dezelfde lichte kleur afgewerkt, deels met leer en deels met stof, waardoor de stoelen er extra breed en comfortabel uitzien. De bovenkant van de rugleuningen en de hoofdsteunen zijn grijs Alcantara. De stoelen hebben elegant stikwerk en een infrarood label met de naam Hypnos.

Houteffect

Het interieur heeft licht houteffect decoraties op de deurpanelen en het dashboard, wat de ruimte visueel vergroot volgens de Fransen. De centrale console heeft een speciale look met een glanzend zwarte bovenkant met lasergravure in Xenon Bronze kleur. De auto wordt geleverd met speciale vloermatten met de naam Hypnos in de kleur Xenon Bronze.

De nieuwe Citroën C5 X Hypnos is per direct te bestellen vanaf 54.820 euro. De levering start begin 2024.