Autonieuws

Tijdelijk een tweede auto nodig? Zo regel je het slim!

juli 7, 2023

Een tweede auto wel of niet aanschaffen is binnen veel gezinnen een punt van discussie. Vaak is er één grote gezinsauto, en een kleine zogenoemde ‘boodschappenwagen’. Wanneer eenmaal aan de luxe van twee auto’s is gewend, is het lastig weer terug te schakelen naar één. Toch is die tweede auto vaak maar tijdelijk nodig, bijvoorbeeld bij tijdelijk werk of een fase dat kinderen wat vaker rondgereden moeten worden. Zijn de kinderen wat zelfstandiger, dan staat een tweede auto vaker stil dan goed voor ‘m is. Maar tijdelijk een tweede auto regelen, hoe doe je dat slim? Hier het antwoord!

Lease het

Een auto leasen is vandaag de dag steeds gangbaarder aan het worden. Niet alleen meer de zakelijke leaserijder komen we op de weg tegen, maar ook private lease is tegenwoordig enorm populair. Dit komt om dat de voorwaarden onwijs gunstig zijn, én er wordt meebewogen door leasemaatschappijen met de markt. Contracten worden steeds flexibeler en kunnen voor zowel een korte als lange termijn afgesloten. Een jaartje een auto nodig? Met de private lease van vandaag de dag is dit gewoon al mogelijk. Ook wanneer je een tweede auto wilt omdat je een nieuwe baan hebt, dan is leasen zeer gunstig. Het zorgt er namelijk voor dat wanneer je je baan weer verliest, je het contract weer mag opzeggen.

Zekerheid

Wanneer je twee auto’s hebt waarbij je bij beide het risico loopt op onverwachte hoge kosten dan kan dit behoorlijk wat zorgen opleveren. Met private lease weet je zeker dat er tenminste altijd één auto blijft rijden doordat je onderhoud, verzekering én belasting gewoon bij het maandbedrag inbegrepen zijn. Zo heb je de zekerheid dat je altijd op pad kunt. Het enige risico is dat je het eigen risico moet betalen, maar met een maximum van 300 euro komt dat bedrag vaak niet in de buurt bij dat van een gemiddelde autoreparatie.

Kortom, nieuwe baan en extra auto nodig? Of heeft je kind een nieuwe hobby en moet hij of zijn vaker gereden worden? Het is niet meer nodig al jullie spaartegoeden aan te spreken hiervoor. Vandaag de dag is één van de gezinsauto’s (of zelfs beide) leasen zeer aan te raden. Het vaste bedrag per maand kun je overzichtelijk in de begroting opnemen van je gezin en je voorkomt dat jullie het einde van de maand niet halen. Een tweede auto is vaak iets wat aangeschaft wordt ter tijdelijke aanvulling. Door hierbij voor een lease auto te kiezen heb je geen gedoe met het hele proces van aanschaf, verkoop en onderhoud. Je bent flexibel én altijd onderweg. Een klassieke win-win situatie!