Geen onderdeel van een categorie

Porsche gooit lekker retrosausje over 911

april 28, 2022

Heritage Design

De 911 Sport Classic is de tweede van een reeks van vier modellen die Porsche Exclusive Manufaktur – de personalisatieafdeling van Porsche – in het kader van de Heritage Design-strategie op de markt gaat brengen.

Gelimiteerd       

Porsche bouwt slechts 1.250 exemplaren van de speciale editie, die is gebaseerd op de nieuwe 992 Turbo. Hij zit vol met design- en stijlelementen die verwijzen naar de eerste generatie 911 (1964-1973) en in het bijzonder de 911 Carrera RS 2.7 uit 1972. Denk aan de iconische ducktail-spoiler (alleen daarom willen we hem al), stoelen en deurpanelen die voorzien zijn van pepita-bekleding en velgen die lijken op moderne Fuchs-velgen. De carrosseriekleur is Sportgrijs metallic, met dubbele striping.

550 pk

Voor de aandrijving zorgt een 550 pk sterke 3.7-liter zescilinder bi-turbo boxermotor, die via een handgeschakelde zevenversnellingsbak al zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. Een krachtigere 911 met handbak kun je op dit moment niet krijgen.

De luchtinlaten die gebruikelijk in de heupen van een 911 Turbo verwerkt zitten, schitteren van afwezigheid. De turbo’s ademen in plaats daarvan via luchtkanalen die onder de spoiler zitten. Porsche heeft een deel van de interieurisolatie weggelaten, zodat het geluid van het sportuitlaatsysteem het interieur met weinig moeite vult.

De rollende knipoog naar vroeger is per direct te bestellen en wordt in juli in Nederland verwacht. Prijzen worden later bekendgemaakt.