Autonieuws

Peugeot biedt als eerste Europese automaker 8 jaar garantie – Hoe zit dat?

januari 31, 2024

Peugeot kiest elektrisch

Peugeot zet al jaren stevig in op elektrificatie en plukt daar inmiddels de vruchten van. Het Franse merk sloot 2023 af als de onbetwiste koning van het Europese B-segment voor elektrische voertuigen, vooral dankzij de succesvolle E-208 en E-2008. Peugeot heerst daarnaast ook over het elektrische LCV-segment (Light Commercial Vehicles) in Europa. In 2024 kunnen we rekenen op een verdere elektrische invasie, met nieuwkomers zoals de E-408 en E-5008.

Peugeot E-3008

Maar eerst is het tijd voor de E-3008. De eerste leveringen van de nieuwe SUV beginnen vanaf het eerste kwartaal van 2024. Het model brengt een aantal primeurs met zich mee. Het is niet alleen de allereerste elektrische Peugeot die op papier een bereik van 700 kilometer haalt, maar ook het eerste model dat pronkt met een geruststellende garantieperiode van maar liefst 8 jaar of 160.000 kilometer. AutoRAI.nl vroeg Phil York, Marketing en Communications Director bij Peugeot, een aantal vragen over het nieuwe garantieprogramma.

Wat zijn de voordelen van Peugeot Allure Care voor de klant?

Phil York: “Peugeot Allure Care brengt een gevoel van rust en zekerheid bij de klant. Gedurende acht jaar hoeft de klant zich nergens zorgen over te maken. Deze uitgebreide garantiedekking belooft niet alleen gemoedsrust op korte termijn, maar strekt zich ook uit naar de lange termijn. Onderzoek toont aan dat de restwaarde van auto’s aanzienlijk stijgt bij een uitgebreid garantieprogramma. Ga maar na: stel je verkoopt een vier jaar oude auto, dan zit er nog steeds vier jaar garantie op. Peugeot bewijst hiermee dat ze niet alleen auto’s leveren die uitstekend rijden, maar ook waardevaste voertuigen die hun waarde behouden over de jaren heen. Dankzij deze voordelen draagt Peugeot Allure Care daarnaast ook bij aan het versnellen van de adoptie van nieuwe elektrische auto’s.”

Hoe werkt Peugeot Allure Care?

Phil York: “Peugeot Allure Care biedt niet alleen een uitgebreide dekking, maar beloont tevens eigenaren die trouw hun auto onderhouden met een verlengde garantie, waardoor ze langdurig zorgeloos van hun E-3008 kunnen genieten. Het enige wat de klant moet doen om te genieten van deze langdurige garantie is op tijd de onderhoudsbeurten bij Peugeot laten uitvoeren. Bij elke periodieke onderhoudsbeurt – om de twee jaar of 25.000 kilometer – die wordt uitgevoerd door een erkende Peugeot-servicepartner, wordt de garantie telkens met twee jaar verlengd, tot acht jaar of 160.000 kilometer.”