Autonieuws

Out of this world: Rolls-Royce Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’

mei 31, 2023

Blue Shadow en Kármán-lijn

De Rolls-Royce Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’ is geïnspireerd op de Kármán-lijn. De watte? Leggen we uit! De Kármán-lijn is de mysterieuze onzichtbare grens 100 kilometer boven het aardoppervlak, waar de ruimte begint. In dit etherische gebied vervaagt het blauw van de lucht dat we op aarde zien in de zwartheid van de ruimte, waardoor een intense donkerblauwe zone ontstaat waar duisternis zichtbaar wordt.

62 stuks, een bewuste keuze

De oplage van 62 stuks is een bewuste keuze. Want 100 kilometer is 62 mijl. Rolls-Royce bouwt dus één auto voor elke mijl van de Aarde naar de Kármán-lijn.

Kenmerken Rolls-Royce Black Badge Cullinan ‘Blue Shadow’ 

Een Rolls-Royce die ‘out of this world’ is dus. Wat zijn de kenmerken? In ieder geval een unieke blauwe lakkleur genaamd Stardust Blue, helder glas, een Spirit of Ecstasy gemaakt van titanium en ‘Edge of Space’-afwerking van het interieur. Verder heeft deze SUV ‘Lunar’ Starlight Headliner bestaande uit 1.183 optische sterren. De lederen afwerking op de stoelen kenmerkt zich door 75.000 individuele geperforeerde gaatjes. Rolls-Royce levert op verzoek een bespoke autohoes, een bagageset en een 1:8 schaalmodel.

Kortom: een unieke Rolls-Royce en waarschijnlijk een klassieker van de toekomst. Het prijskaartje? Reken op een tonnetje of zeven in euro’s.

Rolls-Royce Black Badge Cullinan 'Blue Shadow'