Autonieuws

Opfrisser voor Ford Puma

februari 7, 2024

Interieur Ford Puma 2024

Het interieur van de vernieuwde Ford Puma krijgt een grondige opfrisbeurt. De Puma krijgt een 12,8-inch digitaal instrumentenpaneel en een 12-inch horizontaal geplaatst middendisplay bovenop de middenconsole. Dit display is naar de bestuurder gericht om de afleesbaarheid te verbeteren. Ford past ook sfeerverlichting toe. De stoelen, het stuurwiel en de nieuwe verschuifbare armleuning zijn afgewerkt met Sensico-materiaal met Cool Grey-stiksels voor Titanium-modellen en opvallende rode kruisstiksels voor ST-Line-varianten. Een akoestisch gelamineerde voorruit zorgt voor een stiller interieur. Ford levert optioneel een glazen panoramadak.

SYNC 4-infotainment

De vernieuwde Ford Puma beschikt verder over het SYNC 4-connectiviteits- en infotainmentsysteem. Het centrale display van het systeem omvat bedieningselementen voor de klimaatregeling en stoelverwarming, waardoor het aantal fysieke knoppen op de middenconsole is gereduceerd. Dankzij tweemaal de rekenkracht van het uitgaande aanbod is SYNC 4 niet alleen sneller, maar kan het ook een complex machine learning-algoritme gebruiken om in de loop van de tijd te leren van de input van de bestuurder. Het systeem kan nauwkeurigere suggesties doen en snellere reacties bieden naarmate klanten toegang krijgen tot standaard Connected Navigation, entertainment en communicatievoorzieningen.

Ford Puma 2024

5G-modem

Klanten kunnen natuurlijke spraakopdrachten gebruiken om handsfree toegang te krijgen tot entertainment-, weer- en klimaatfuncties. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto voorkomt onnodige snoeren in het interieur. Bovendien is er een speciale aflegruimte voor smartphones met een inductielader om onderweg smartphones snel en draadloos op te laden. Een standaard 5G-modem biedt supersnelle connectiviteit onderweg. Voor extra rijke muziek levert Ford optioneel een B&O-audiosysteem met tien luidsprekers.

Megabox

De Ford Puma heeft nog altijd een MegaBox, een handige opbergruimte van 80 liter geïntegreerd onder de bagagevloer. Deze MegaBox maakt het mogelijk om spullen tot ongeveer 115 cm hoog rechtop in de kofferbak te kunnen vervoeren, zoals een kamerplant. De MegaBox draagt ​​bij aan een bagageruimte van liefst 456 liter met de achterbank in de normale positie. De MegaBox biedt ook plaats aan natte of modderige spullen, want het compartiment is eenvoudig te reinigen met water. Het water loopt dankzij de ingebouwde afvoer snel weg.

Ford Puma 2024

Rijhulpsystemen

De Puma heeft diverse rijhulpsytemen, zoals Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go. De compacte crossover biedt verder Lane Centering en Predictive Speed Assist dat preventief de voertuigsnelheid kan aanpassen in bochten, op rotondes en bij het op- en afrijden van snelwegen. Intersection Assist controleert de weg voor de auto op mogelijke botsingen met tegenliggers op parallelle rijstroken. Het systeem detecteert ook voetgangers en fietsers die de weg oversteken waar de bestuurder op afslaat. Bovendien kan dit systeem automatisch remmen om botsingen te helpen voorkomen of om de gevolgen ervan te beperken. Het systeem functioneert ook zonder wegmarkeringen of straatmeubilair en zelfs ’s nachts met geactiveerde koplampen.

Reverse Brake Assist

Reverse Brake Assist is ook nieuw voor de Puma. Als het voertuig een stilstaand object zoals een voetganger, een fiets, een verkeerspaal of een ander voertuig detecteert, waarschuwt het de bestuurder en kan het systeem remmen om een ​​botsing te voorkomen of om te gevolgen ervan te beperken. Op dezelfde manier kan Rear Cross Traffic Braking bewegende objecten zoals voetgangers, fietsers of voertuigen detecteren en indien nodig het voertuig afremmen.

Een optioneel 360 graden surroundview-camerasysteem toont op het middenscherm een beeld van boven het voertuig in vogelperspectief, waardoor de bestuurder objecten en obstakels kan zien die anders vanuit de auto niet zichtbaar zijn. Dit maakt het parkeren eenvoudiger en manoeuvreren in krappe ruimtes minder veeleisend.

Ford Puma 2024

Dynamic Matrix LED-koplampen

De beschikbare Dynamic Matrix LED-koplampen bieden beter zicht en helpen ook andere weggebruikers te beschermen. Glare Free High Beam maakt gebruik van een camera aan de voorkant om tegemoetkomend verkeer te detecteren. Het systeem voorkomt verblinding van tegemoetkomend verkeer dankzij een slimme verblindingsvrije zone in de lichtstraal. Om het gezichtsveld van de bestuurder te vergroten, houdt Predictive Dynamic Bending Light de weg voor de auto in de gaten om bochten beter te verlichten.

Design Ford Puma

Het exterieurdesign van de nieuwe Ford Puma is voorzien van het nieuwe Ford-embleem, geflankeerd door geheel nieuwe koplampen met een nieuwe ‘klauw’-lichtsignatuur om de opvallende aanwezigheid van de Puma op de weg te versterken. De Titanium-varianten zijn geïnspireerd op het grotere broertje van de nieuwe Puma – de nieuwe Kuga – met een chroomvrije grille voor een extra jeugdige uitstraling. ST-Line-varianten van de Ford Puma hebben een eigen, sportiever ogend frontdesign. De nieuwe Puma is verkrijgbaar in zes opvallende kleuren, waaronder het nieuwe Puma Cactus Grey.

Twee aandrijflijnen

Ford heeft het aandrijflijnenaanbod van de Puma vereenvoudigd. In Nederland levert Ford een 48-volt mild-hybride benzinemotor met een vermogen van 92 kW (125 pk) of 125 kW (170 pk). In dat laatste geval gaat het om de Ford Puma ST Powershift. Deze mild-hybride aandrijflijn levert een maximumkoppel van 248 Nm. De door Ford ontwikkelde Powershift-transmissie met dubbele koppeling heeft zeven versnellingen.

De mild-hybride versie met 155 pk is komen te vervallen, evenals de 200 pk sterke Ford Puma ST. Er is keuze uit een Titanium, ST-Line en ST-Line X. Ford breidt het programma later uit met een volledig elektrische Ford Puma Gen-E, de eerste Puma die lokaal emissievrij kan rijden. De onthulling vindt later in 2024 plaats.
Ford Puma 2024


Ford Puma 2024

Ford Puma 2024


Ford Puma 2024