Autonieuws Interview

Opel Rocks-e een hit in Nederland

november 4, 2022

Op naar dik 1.000 exemplaren!

Robin Uebbing, Manager Director Opel, laat in een interview met AutoRAI.nl weten dat Opel tot op heden al meer dan 600 exemplaren van de Rocks-e heeft geregistreerd in Nederland. “Dat is best bijzonder, want de markt voor brommobielen is in Nederland vrij klein. Desondanks is de vraag naar de Rocks-e groter dan verwacht en zijn er meer dan 600 exemplaren verkocht.”

De verwachting van Opel is dat er dit jaar meer dan 1.000 een brommobielkenteken krijgen in Nederland.

In een keer betalen populairst

De Opel Rocks-e is gewoon te koop, maar ook via private lease of een financiering te verkrijgen. Het merendeel van de kopers kiest voor directe betaling. Dat komt omdat Opel ook niet de hoofdprijs rekent voor deze elektrische brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u. De vanafprijs van de personenversie van de Opel Rocks-e start bij 8.499 euro, maar het gros van de kopers kiest voor de Tekno met gele in- en exterieurdetails. Die kost 9.299 euro. Alle kosten lichten we toe in onderstaande video. Of lees anders dit bericht over alle prijzen en kosten van de Opel Rocks-e.

Opel Rocks-e Kargo

Uebbing: “De Rocks-e is er ook als Kargo-versie, interessant voor bedrijven. Er zijn bijvoorbeeld al pizzabedrijven die een Rocks-e Kargo-variant bestellen om daarmee op lokaal niveau eten aan huis te bezorgen. Daar is de Rocks-e natuurlijk ideaal voor, al zien we ook dat de personenversie enorm in trek is bij zowel jongeren als ouderen. De Rocks-e kan namelijk ook prima een auto vervangen als je toch alleen maar ritten in de buurt maakt. De actieradius komt uit op 75 kilometer.”

Opel Rocks-e Kargo

Citycar? Opel Rocks-e ook prima geschikt voor platteland!

De Rocks-e is overigens niet alleen voor in de stad geschikt vervoer. Ook op het platteland staat deze tweezitter zijn mannetje, zo bleek al eerder uit een uitgebreide duurtest van AutoRAI.nl.