Autonieuws

Opel-fans opgelet: open dag op het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim

juni 6, 2024

Open dag

Opel opent om 8 juni om 10.30 uur zijn deuren voor het publiek tijdens de officiële ceremonie met genodigden in het Adam Opel Haus. Bezoekers kunnen dan eerst een kijkje nemen in de designtentoonstelling in gebouw N10. De reis door de decennia van design strekt zich uit van de Experimental GT uit 1965 en baanbrekende Opel-studies uit de jaren tachtig tot innovatieve concepten uit het meer recente verleden zoals de GT X Experimental, de sensationele Manta GSE en de visionaire Opel Experimental.

De pop-up tentoonstelling in gebouw N50, gehuld in verschillende kleuren, begint eveneens om 11.30 uur. Hier kunnen bezoekers tentoonstellingen bekijken van de eerste Opel – de Opel-Patentmotorwagen System Lutzmann – tot bestsellers en legendes als de Opel Kapitän, GT, Manta en Calibra en zelfs elektrische modellen als de Opel Ampera. Tijdens fabrieksrondleidingen (vanaf 13.30 uur) – die de hele middag plaatsvinden achter het Adam Opel Haus – presenteert Opel met trots de huidige Astra-productie op de locatie in Rüsselsheim. Daarnaast kan het grote publiek de gloednieuwe Opel Frontera en Opel Grandland, die binnenkort te bestellen zijn, voor het eerst van dichtbij aanschouwen.

Corsa Rally

Rond het middaguur start Opel met proefritten in de Opel Corsa Rally Electric uit de eerste elektrische merkenrallycup ter wereld. Een beperkt aantal autosportfans kan zich aanmelden voor een ritje op de bijrijdersstoel op de parkeerplaats achter het Adam Opel Haus. Vlakbij, op een ander speciaal door Opel ingericht testcircuit, organiseert Opel voor bezoekers vanaf 15 jaar en ouder testritten in de Opel Rocks Electric. Tijdens de fabrieksrondleiding in Rüsselsheim krijgen bezoekers onder meer een kijkje achter de schermen.

Tekst gaat verder onder de video

Speciale Kids Corner

De jongste bezoekers vinden volop vertier in de ‘Kids Corner’, gelegen in de directe omgeving van het grote horecagedeelte, eveneens achter het Adam Opel Haus. Op het buitenterrein zijn nog tal van andere activiteiten voor jong en oud.

Een extra attractie is het terrein dat exclusief is gereserveerd voor oldtimers van Opel, tegenover het Adam Opel Haus op de Rugbyring. Bezoekers en gasten die aankomen in een vintage Opel-voertuig met een H-kentekenplaat, kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats ‘An der Feuerwache’. Zo verandert dit terrein gaandeweg in een openlucht pop-up tentoonstelling van historische Opel-modellen.

Inschrijven op locatie

Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan op de locatie zelf. Vooraf reserveren is niet mogelijk.