Achtergrond Autonieuws

Nieuwe 2024 Toyota Land Cruiser ontmoet voorvaders – AutoRAI TV

augustus 7, 2023

Van Toyota BJ tot 2024 Toyota Land Cruiser

Toyota presenteerde op 1 augustus 1951 de Toyota BJ. De Japanners weten op dat moment nog niet dat ze een wereldhit in handen hebben. De BJ was het eerste voertuig dat met succes naar het zesde station op de hellingen van de berg Fuji wist te klimmen. Dat nieuws bleef wereldwijd niet onopgemerkt. De populariteit van het model steeg en onder de naam Land Cruiser groeide de Toyota uit tot een icoon op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en het vermogen om ruwe wegomstandigheden aan te kunnen.

Uitstekende reputatie

“De Toyota Land Cruiser heeft in dik 70 jaar een wereldwijde reputatie opgebouwd als transportmiddel waarop je kunt vertrouwen om je veilig naar je bestemming – en weer thuis – te brengen, onder de zwaarste omstandigheden”, aldus de woordvoerder van Toyota. “Voor ons is het model op internationaal niveau ontzettend belangrijk. In de Verenigde Staten maar ook in Afrika en het Midden-Oosten is de Land Cruiser heel populair. Ook in Europa heeft het model veel fans.”

Miljoenenhit

Sinds de verkoopstart in 1951 heeft Toyota in meer dan 170 landen en regio’s al meer dan 11,3 miljoen exemplaren van de Land Cruiser verkocht. Tijdens een exclusieve sneak preview komen we voor het eerst oog in oog met de nieuwe generatie, maar ontmoeten we ook een aantal van de voorvaders. In deze video praten we je helemaal bij. Meer weten over de nieuwe 2024 Land Cruiser? In dit artikel vertellen we je alle details.

De nieuwe Toyota Land Cruiser (2024) is VET & RETRO! – SNEAK PREVIEW – AutoRAI TV