Autonieuws

MINI John Cooper Works Countryman is dikke performance-SUV

november 9, 2023

Aandrijflijn MINI John Cooper Works Countryman

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman maakt gebruik van een 2,0-liter Twin Power Turbo viercilinder-in-lijnmotor. Geoptimaliseerde zuigers, drijfstangen en motorsteunen geven deze krachtbron volgens MINI een levendig karakter. Het blok heeft ook twee turbo’s en luchtinlaten zonder gasklep. Het resultaat? De benzinemotor levert 221 kW (300 pk) en 400 Nm aan koppel, goed voor een 0-100-sprint van 5,4 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. ALL4-vierwielaandrijving is standaard.

Nieuw JCW-logo

De MINI John Cooper Works Countryman is het eerste model met het nieuwe John Cooper Works (JCW) logo in een klassiek kleurenschema met zwart, rood en wit. Andere kenmerken zijn aerodynamisch geoptimaliseerde 19- en 20-inch JCW-wielen, sportievere bumpers en de nieuwe MINI led-koplampen met lichtbuizen in JCW Signature Mode. De voorzijde wordt ook gekenmerkt door de nieuwe achthoekige grille in hoogglanzend zwart en het nieuwe driekleurige JCW logo. Kijk ook naar de in Chili Red afgewerkte C-stijlen en het dak in dezelfde kleur (ook leverbaar in Jetblack). Het model heeft verder een Chili Red-kleurige remklauwen en een sportuitlaatsysteem met actieve kleppen. De carrosseriekleur op de foto’s heet Legend Grey.

MINI John Cooper Works Countryman 2024

Interieur MINI John Cooper Works Countryman

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman heeft een sportief interieur. Opvallend zijn de verticale portiergrepen en luchtroosters in het bovenste gedeelte. Het rode en zwarte kleurenschema op het dashboard, op de deurpanelen en op de JCW-sportstoelen is een knipoog naar het race-erfgoed van MINI. Het dashboard is afgewerkt met tweekleurige stof, gemaakt van gerecycled polyester. De achterbank is over een afstand van 13 centimeter verschuifbaar en hij is gescheiden neerklapbaar waardoor de inhoud van de bagageruimte toeneemt van 460 liter naar 1.450 liter.

Go-Kart Mode

Met de tuimelschakelaars op de MINI ’toggle bar’ zijn alle rijfuncties te bedienen. Het centrale hoge resolutie oled-touchscreen geeft toegang tot alle bedieningsfuncties. Hier zijn ook de MINI Experience Modes te selecteren om de gewenste ambiance in het interieur te krijgen met speciaal ontworpen sfeerverlichting en geluiden. De Go-Kart Mode biedt een sportief rijgevoel, waarbij het motorgeluid wordt benadrukt. De MINI-projector achter het oled-touchscreen wordt ingezet om het dashboard te verfraaien met sfeervolle kleurschema’s en patronen die aansluiten bij de gekozen Experience Mode.

Marktintroductie en consumentenprijs.

De MINI John Cooper Works Countryman arriveert in het eerste kwartaal van 2024 bij de dealers in Nederland. De prijs? Die komt uit op 76.990 euro, waarvan 22.439 euro bpm (Den Haag zegt bedankt) en 9.241 euro btw.














MINI John Cooper Works Countryman 2024


MINI John Cooper Works Countryman 2024