Autonieuws

MG4 Electric: alle details, prijzen en meer

november 23, 2022

Verkoopcijfers MG

MG Motor timmert hard aan de weg in Europa. Met succes overigens, want sinds de comeback van MG in Europa, heeft het merk al dik 150.000 auto’s verkocht. Alleen al tussen januari en augustus 2022 waren dat er 60.000. Groei dus bij MG. Momenteel levert MG vier modellen, te weten de MG ZS, MG EHS Plug-in Hybrid, MG Marvel R en de MG5. Daar komt nu deze MG4 Electric bij.

MG Cyberster in 2023

In 2023 bestaat MG 100 jaar. Het merk komt dan met een speciale auto. Dan introduceert MG de productieversie van de MG Cyberster: een high-performance tweedeurs roadster met elektrische aandrijflijn. Momenteel voert MG de laatste testwerkzaamheden uit zodat de MG Cyberster helemaal klaar is voor zijn marktintroductie in 2023.

MG4 Electric belangrijk model

Spannende tijden dus bij MG. Het merk hoopt eind 2022 in totaal 840 brandstores te hebben geopend in 26 Europese landen. Het doel is om eind 2025 een portfolio te hebben met liefst tien modellen. De nieuwe MG4 Electric is een belangrijk model in dit modellenoffensief, want hij staat als eerste elektrische MG op het nieuwe MSP-EV platform.

Modular Scalable Platform

MSP staat voor Modular Scalable Platform en is ontwikkeld door moederbedrijf SAIC. Het platform is geschikt voor auto’s A- tot zelfs het D-segment. Hatchback, SUV en zelfs een sportwagen, alles kan. Het is volgens MG een zeer veelzijdig platform met een laag zwaartepunt. Bijzonder is dat de batterij in het MSP-EV-platform slechts 110 mm hoog is, waardoor een lage daklijn gerealiseerd kan worden, evenals een forse wielbasis.

Afmetingen MG4 Electric

De MG4 Electric is 4.287 mm lang, 1.836 mm breed en 1.504 mm hoog. De wielbasis is gezien zijn compacte formaat fors te noemen: 2.705 mm. De elektrische MG4 heeft een bagageruimte van 350 liter (tot 1.177 liter) en liefst 28 opbergruimtes in het complete interieur. Het interieur oogt vrij minimalistisch, maar ziet er wel erg fraai uit. MG gebruikt hoogwaardige materialen en echte druktoetsen in plaats van touchtoetsen.

Interieur MG4

In het interieur valt de 7-inch digitale cockpit op, evenals het forse 10,25-inch iSmart-infotainmentsysteem met ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto. Afhankelijk van de uitvoering is dit systeem volledig verbonden met internet. Het systeem heeft verder ook stembediening. Het is verder mogelijk om smartphones draadloos op te laden.

Rijhulpsystemen zijn er genoeg, denk hierbij aan 360-gradencamera’s voor parkeren, semi-autonoom rijden alsook adaptieve cruise control en traffic jam assist. Al die systemen zijn mogelijk dankzij MG Pilot: een systeem met camera’s en sensoren die de omgeving van de auto continu monitoren.

Aandrijflijnen voor MG4 Electric

Hoe zit het dan met de aandrijflijnen? MG trapt af met een 170 pk (125 kW) en 204 pk (150 kW) sterke elektromotor met 250 Nm aan koppel. Beide elektromotoren drijven de achterwielen aan. In het meest gunstige geval weegt de MG4 Electric 1.655 kilogram. De 0-100-sprint duurt dan minder dan 8 seconden.

De instapversie heeft een 51 kWh lithium-ion batterij met een actieradius van 350 kilometer. De voorlopig grootste accu heeft een capaciteit van 64 kWh, goed voor 450 kilometer range. Er volgen nog twee versies, te weten een 77 kWh-batterij met dik 500 kilometer range en een sportieve MG4 Electric met vierwielaandrijving. In dit geval heeft de hatchback twee elektromotor, eentje op de vooras en eentje op de achteras. MG belooft minimaal 408 pk en een 0-100-tijd van minder dan vier seconden. Naar verwachting krijgt de tweedeurs MG Cyberster dezelfde aandrijflijn.

Rijmodi

De MG4 Electric heeft vijf rijmodi, te weten Snow, Eco, Standard, Sport en een Custom-modus waarbij je zelf parameters kunt aanpassen, zoals het niveau van stuurbekrachtiging, gevoel in het rem- en gaspedaal en meer. Een fysieke verbinding met de remmen en het rempedaal is er niet meer. De MG4 Electric heeft een brake-by-wire systeem. Dit reageert sneller op input van het rempedaal en maakt ook aanpassing van rempedaalgevoel mogelijk.

MG4 Electric opladen

Natuurlijk moet de MG4 Electric ook opgeladen worden. Met preconditionering en 135 kW snelladen duurt dat slechts 35 minuten (10-80 procent). Thuis laden kan ook. Dankzij een 11 kW onboardlader duurt volledig opladen 6,5 uur. De oplaadkabel kun je opbergen in de laadruimte. Duurdere versies hebben een warmtepomp. Alle versies hebben een actieve grille die automatisch sluit en opent, afhankelijk van koelingsbehoeftes.

De MG4 Electric is per direct te bestellen als Standard, Comfort en Luxury. De Standard is alleen met 51 kWh-batterij verkrijgbaar. De Comfort en Luxury hebben de 51 of 64 kWh accu. MG geeft 7 jaar garantie. De MG4 Electric Standard met 51 kWh-batterij en 125 kW (170 pk) vermogen is leverbaar vanaf 30.785 euro. Daarmee is de MG4 Electric de scherpst geprijsde MG in het modellengamma. 

De standaarduitrusting van de drie uitvoeringen is:

Standard
Rijklaar vanaf 30.785 euro

Comfort
Rijklaar vanaf 34.285 euro

Meeruitrusting t.o.v. de Standard:

Luxury
Rijklaar vanaf 36.285 euro

Meeruitrusting t.o.v. de Comfort:

Specificaties MG4 Electric












































MG4 Electric