Autonieuws

Magnetische houder is eenvoudig in gebruik

oktober 24, 2022

Bij de meeste telefoonhouders moet je je telefoon erin klemmen. Daarvoor moet je de houder specifiek afstellen of open schuiven als je je telefoon erin wil doen. Dat werkt niet altijd even gemakkelijk. Bij een magnetische houder hoef je maar één keer een magneet achterop je telefoon of tussen de achterkant van de telefoon en het telefoonhoesje te bevestigen. Daarna hoef je alleen nog maar je telefoon naar de magnetische telefoonhouder toe te brengen en klikt hij zichzelf door de magnetische aantrekkingskracht automatisch vast. Wil je je telefoon weer loshalen, dan hoef je alleen maar je telefoon vast te pakken en van de houder af te trekken.

Stevig op zijn plaats

Wel eens geprobeerd om twee aan elkaar vast zittende magneten uit elkaar te trekken? Dan weet je hoe moeilijk dat is. Voor een magnetische telefoonhouder geldt hetzelfde, hoewel de magneten gelukkig niet zo krachtig zijn dat je telefoon voor eeuwig aan de houder vastzit. De magnetische houder en de magneet aan de telefoon of in het telefoonhoesje zijn gelukkig wel krachtig genoeg om schokken van oneffenheden in het wegdek op te kunnen vangen. Een magnetische telefoonhouder is daar in de meeste gevallen zelfs beter tegen bestand dan een traditionele telefoonhouder.

Geschikt voor iedere telefoon

Bij een magnetische telefoonhouder hoef je je er geen zorgen over te maken dat een eventuele opvolger van je huidige telefoon niet meer op de magnetische houder past. Je zet het magnetische plaatje simpelweg over op je nieuwe telefoon en je bent klaar. Als je dat plaatje vervolgens onzichtbaar wil maken, kun je er een nieuw telefoonhoesje omheen klikken: bijvoorbeeld een iPhone 14 Pro hoesje. Let daarbij wel goed op wat voor telefoonhoesje je kiest. Opvouwbare hoesjes of hele dikke hoesjes belemmeren de magnetische werking van de telefoonhouder.

Compact op het dashboard

Een magnetische houder neemt als je hem niet gebruikt weinig plaats in op je dashboard. Dat komt omdat een magnetische houder in de meeste gevallen alleen bestaat uit een magnetische cirkel waarop je de telefoon bevestigt. Andere telefoonhouders zijn doorgaans een stuk groter omdat de hele telefoon erin moet passen. Dat neemt behoorlijk wat ruimte in op je dashboard. Ook ziet het er een stuk minder elegant uit dan een magnetische houder.

Magnetische houder en Apple MagSafe

Als je een iPhone 12, 13 of 14 hebt, is een magnetische houder al helemáál een uitkomst dankzij Apple MagSafe. Dat is een magneet die in de buurt van de batterij zit en waarmee draadloze opladers, telefoonhoesjes en magnetische houders gemakkelijk aan de telefoon vastgeklikt kunnen worden. Je hebt in dat geval dus geen extra magnetisch plaatje nodig dat je achter je telefoon plakt. Gebruik je een telefoonhoesje? Let er dan op dat je het juiste hoesje selecteert voor een optimale werking van Apple MagSafe. Zoek je een iPhone 14 Pro hoesje, dan bestaat er een ruime keuze uit hoesjes die geschikt zijn voor MagSafe. In dat geval kun je zonder extra toevoegingen je telefoon aan een magnetische houder vastklikken.