Autonieuws Elektrisch

Lekker! Polestar 2 als extra dikke versie

juni 2, 2022

Polestar 2 BST edition 270

Het is ook weer niet zo dat de ‘normale’ Polestar 2 Dual motor een langzame auto is. Met de 476 pk en 660 Nm van het Performance Pack kun je al prima thuiskomen. Het is daarom ook een uitstekende basis voor de sportievere Polestar 2 BST edition 270.

Polestar-sausje

Onderhuids zijn de twee elektromotoren iets aangepakt, waardoor het koppen nu 680 Nm is. Het vermogen van 476 pk blijft gelijk aan de Polestar 2 met Performance Pack. Ook de 78 kWh-accu is hetzelfde. Wel is de respons iets aangescherpt. waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u 4,4 tellen duurt in plaats van 4,7 seconden.

De echte verschillen bevinden zich aan de onderkant van de auto. De BST edition 270 heeft een met 25 mm verlaagd chassis, tweevoudig verstelbare Öhlins dempers, een veerpootbrug vóór, 20% stijvere veren en de matzwarte 21-inch lichtmetalen velgen die zijn geïnspireerd op die van de Polestar 1. De 245/35R21 Pirelli P Zero banden zijn specifiek voor deze auto ontwikkeld. Het Brembo remsysteem met vier zuigers is gelijk aan dat van de standaard versie met Performance Pack. Verder heeft de Polestar 2 BST edition 270 dikkere bumpers in de carrosseriekleur en de striping is optioneel.

Goodwood

Op het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed in 2021 presenteerde Polestar een speciale snelle ‘one-off’ versie van de Polestar 2, die tevens een run deed op de heuvel. Op de vraag of er een productieversie van de ‘Experiment Polestar 2’ op de planning stond, wilde men bij Polestar geen antwoord geven. Die productieversie maakt Polestar vandaag dus bekend. “De lovende reacties op de onthulling van de speciale Polestar 2 maakten duidelijk dat we met een productieversie moesten komen,” aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Goed bezig!

Bestellen?

Je kunt de Polestar 2 BST edition 270 gewoon bestellen bij Polestar. Dat kan in de kleuren Thunder of Snow. Je moet er alleen wel snel bij zijn, want er worden 270 stuks van de auto gemaakt. Slechts 15 daarvan komen naar Nederland. Dat verklaard dan ook de stevige prijs van 79.900 euro…

Polestar-2-BST-edition-270_header