Autonieuws Lifestyle & Fun

Lachen! Creatieve Amsterdammer verzint laadoplossing voor zijn elektrische Fiat Panda

januari 13, 2023

Iedereen die zijn energierekening er de afgelopen tijd op heeft nageslagen weet het: elektriciteit is momenteel een duur goed. Daarnaast is het voor elektrische rijders nog maar de vraag of er in de nabije toekomst überhaupt geladen kan worden. Toch lijken de milieuplannen van het kabinet om emissievrije zones te creëren in stadscentra vooralsnog gewoon door te gaan. Kortom, op benzine of diesel de stad in rijden wordt in de toekomst verleden tijd.

Die laatste reden heeft de eigenaar van deze Fiat Panda er vermoedelijk toe bewogen om de traditionele verbrandingsmotor in zijn autootje te vervangen voor een volledig elektrische aandrijflijn. De ins en outs van het verhaal kennen we niet, maar we wagen er een gokje op dat deze ombouw een sterk staaltje huisvlijt is. Knap gedaan natuurlijk, maar dan zit je nog steeds met die hoge stroomprijs…

Uit een tekenfilm

We vermoeden dat de eigenaar van deze auto vroeger veel naar de televisieserie Buurman & Buurman heeft gekeken, want de oplossing die hij/zij verzon voor het opladen van de Panda is om eerlijk te zijn wel uit die hoek afkomstig: een aggegraat op het dak! “Hee Buurman, ik heb een probleem. Ik kan mijn elektrische auto niet meer goedkoop opladen!” “Ooh Buur, geen enkel probleem, ik heb nog wel iets in de garage liggen…” Wie de serie kent, ziet de twee mannen die de generator op het dak van de Fiat Panda plaatsen zo voor zich. Werkelijk briljant!

Volgens Jeroen, die de auto spotte nabij het Stedelijk Museum in Amsterdam, kon je haast niet om de combinatie heen. Al was het alleen maar omdat de generator een hels kabaal voortbracht. Het lijkt allemaal behoorlijk omslachtig: je doet veel moeite om de benzinemotor uit je Panda te slopen, vervolgens laad je hem wel op een extreem vervuilende manier op en help je in dat proces ook meteen het zwaartepunt en de rij-eigenschappen van de auto om zeep. Kortom, een extreem grappig tafereel, maar geen heel efficiënt idee.

Met dank aan Jeroen voor de tip en de foto!