Achtergrond Autonieuws

“Kunstmatige intelligentie (AI) verkoopt vanaf 2025 auto’s”

augustus 3, 2023

AI-video

Phyron heeft naar eigen zeggen een enorme sprong gemaakt met AI-aangedreven software, waarbij een volledig geautomatiseerde voice-over wordt toegevoegd aan een AI-video, bijvoorbeeld voor het aanprijzen van een occasion. De voice-overfunctie is aanvankelijk beschikbaar in meer dan 22 talen met opties voor vier mannen- en vier vrouwenstemmen in elke taal. Elk kenmerk van de voice-over kan worden aangepast, inclusief de toonhoogte, toon, snelheid, stemequalizer en de muziekversterking.

Kan al in 2025

“Het is slechts een kwestie van tijd voordat de technologie een niveau bereikt waarmee deze zich kan meten met hoe een menselijke verkoper auto’s offline verkoopt. We denken dat dit al in 2025 zou kunnen zijn op basis van de huidige snelheid van AI-ontwikkeling en -adoptie”, zegt Sundstrand.

Volledig op maat

Dealers die sneller meer voertuigen willen verkopen, kunnen gebruikmaken van de kracht van AI. Elke variabele in de datafeed kan worden gebruikt om een ​​boeiende voice-over te maken bij de video, inclusief de intro, outro’s, het ‘waarom wij’ en de cruciale call-to-action-secties. Generatieve AI die gebruikmaakt van het eigen grote taalmodel van Phyron (vergelijkbaar met GPT-4-software) is speciaal getraind en verfijnd voor de autodetailhandel.

Zo werkt het

De AI kan de voice-over produceren op basis van bestaande autoadvertenties, marktplaats en technische gegevens. Het werkt met elke input, van 5 tot 5000 woorden en kan het manuscript schrijven vanuit de OEM-kopie, de website van de dealer of vooraf gedefinieerde sjablonen.

10 minuten

Het systeem kan een onbeperkt aantal video’s tegelijkertijd verwerken, waarbij het ongeveer 10 minuten duurt om ze allemaal weer te geven, live te plaatsen op een enkele winkel of op een geclassificeerde online veilingsite. Als een detail verandert, zoals prijs of promotie, wordt de datafeed bijgewerkt en wordt de video automatisch opnieuw weergegeven. En hoe ziet zo’n AI-video er dan uit? Hier een voorbeeld.

AI-video van een BMW X5