Achtergrond Autonieuws

Hyundai Inster: kleine EV met volwassen specificaties! – AutoRAI TV

juni 27, 2024

Introductie Hyundai Inster

Zie hier de Hyundai Inster, een compacte EV van Hyundai speciaal ontworpen voor de Europese markt. De naam Inster staat voor ‘intiem’ en ‘innovatief’, als we Hyundai moeten geloven. De auto komt in twee smaken, als Base en als extra stoere Cross met iets andere bumpers. De Cross komt wat later. Ook is er keuze uit twee motorvarianten. Natuurlijk ben je benieuwd naar alle specificaties en kenmerken. Komen ze!

Aandrijflijnen Hyundai Inster

Er is keuze uit twee aandrijflijnen, die we voor het gemak maar even Standard Range en Long Range noemen.

Standard Range

Long Range

Achteraanzicht van de Hyundai INSTER

Warmtepomp optioneel

De versie met 49 kWh batterij krijgt een verwachte range van meer dan 350 kilometer, de kleinere batterij moet dik 300 km kunnen rijden. De accu is voorzien van batterijvoorverwarming (preconditionering) voor snellere laadtijden in koudere klimaten. Een warmtepomp optimaliseert het energieverbruik. Die wordt optioneel.

Standaard een 3-fase 11 kW lader

DC-snelladen van 10 tot 80 procent is mogelijk in 30 minuten, zo belooft Hyundai. Dankzij Vehicle-to-Load (V2L) is het mogelijk om met 110V/220V andere apparatuur buiten de auto van energie te voorzien. De auto heeft standaard een on-board lader van 11 kW.

Afmetingen Hyundai Inster

De afmetingen dan van de Hyundai Inster. De breedte van de auto bedraagt 1.610 mm en de hoogte komt uit op 1.575 mm (1.610 mm met dakrails). De lengte van de Base-versie bedraagt 3.825 mm. De Cross is met 3.845 mm ietsje langer. De wielbasis bedraagt 2.580 mm. Voor een kleine EV is dat uitzonderlijk lang. Zelfs in het B-segment zou deze wielbasis niet misstaan. De bagageruimte komt uit op 280 liter met vierzits configuratie. Optioneel levert Hyundai een verschuifbare achterbank (16 cm) waardoor de bagageruimte kan variëren van 238 tot 351 liter. De achterbank is in een verhouding van 50/50 neerklapbaar, er ontstaat dan ook een vlakke laadvloer.

Zijprofiel van de nieuwe Hyundai INSTER

En de Casper dan?

De auto lijkt sterk op de Hyundai Casper die de Zuid-Koreaanse autobouwer in 2022 voorstelde, maar de Inster is niet 100% gelijk aan de Casper. Alle buitenafmetingen wijken af en ook de wielbasis is fors groter: 18 cm zelfs! Deze Inster staat in feite op het K1-platform waarop ook de huidige Picanto en i10 worden gebouwd, maar dan met verlengde wielbasis.

Design Hyundai Inster

Het design van de Hyundai Inster dan. De auto heeft led-verlichting rondom, met typische Pixel-verlichting die je ook op andere Hyundai EV’s terug kan vinden. Standaard heeft het model 15-inch stalen wielen met wielcovers. Afhankelijk van de uitvoering levert Hyundai 15-inch of 17-inch lichtmetaal.

Diverse kleuren

Hyundai heeft gekozen voor natuurlijke kleuren, geïnspireerd op de natuurlijke kleuren van hanji-papier. Leggen we uit. De Koreaanse roots van Hyundai worden weerspiegeld in het kleurenpalet, geïnspireerd op de natuurlijke tinten van hanji-papier. Traditioneel wordt dit bijzondere papier met de hand gemaakt van de binnenbast van de inheemse papiermoerbeiboom.

Er is keuze uit tien exterieurkleuren, te weten:

De kleuren zijn verkrijgbaar in een two-one combinatie.

Interieur van de Hyundai INSTER

Interieur Hyundai Inster

Het interieur oogt rustig, maar is wel voorzien van diverse moderne snufjes. De auto heeft bijvoorbeeld standaard een 10,25-inch TFT Supervision Cluster en een 10,25-inch Navigation System. Zelfs aan een draadloze inductielader voor smartphones is gedacht. De Shift-by-wire transmissieschakelaar zit achter het stuurwiel, zodat er meer ruimte in middenconsole ontstaat. Hyundai Digital Key 2 Touch met NFC-technologie maakt van smartphone een autosleutel. Dit systeem is standaard.

Sfeerverlichting

Ook opvallend zijn de voorstoelen in sofa-design. Ze hebben verlichte opbergruimte en in de deuren bespeuren we vier opbergvakken. Sfeerverlichting met 64 kleuren is ook aanwezig, net als een one-touch zonnedak, een verwarmbaar stuurwiel en automatische airco. De afwerking van de deurgrepen is aanpasbaar. Zaken als privacy glass en Apple CarPlay en Android Auto (via USB-verbinding) maken het feest compleet. Zowel de bestuurder- als bijrijderstoel kan volledig plat.

Vier pixels op stuurwiel

Een leuk weetje: de vier pixels naast elkaar op het stuurwiel – afkomstig van de IONIQ 5 – staan in Morse code voor de letter H! Mocht je je afvragen waarom er tegenwoordig in hemelsnaam vier puntjes op het stuurwiel van Hyundai’s te vinden zijn, daarom dus. Optioneel zijn deze vier pixellampjes verlicht, ze geven een welkomseintje, veranderen van kleur als de auto bijvoorbeeld achteruit rijdt, reageren op spraakcommando’s en geven een indicatie van het laadproces.

Pepita

Het thema van de stoelbekleding is geïnspireerd op het Pepita-patroon – bekend van modegigant Chanel. De algemene kleurenselectie voor het interieur bestaat uit kakibruine en beige oppervlakken, geaccentueerd door zachtgele accenten. In de hemelbekleding heeft Hyundai een decoratief pixelpatroon gebruikt om spanning te creëren op een onverwacht deel van het voertuig.

Duurzame materialen

Het materiaalgebruik is ook lekker duurzaam. De stoelbekleding en hemelbekleding zijn gemaakt van respectievelijk 100 procent en 85 procent gerecycled PET. Afhankelijk van de kleur bevat het tapijt ook verschillende gradaties gerecycled PET – van 70 tot 100 procent. De bovenste deurversiering bevat hoeveelheden biopolypropyleen-materiaal gewonnen uit suikerriet. Het exterieur is voorzien van zwarte, hoogglanzende, milieuvriendelijke verf, waarbij het carbonzwartpigment dat traditioneel in zwarte verf wordt gebruikt, wordt vervangen door een pigment gemaakt van gerecyclede banden.

Rijhulpsystemen Hyundai Inster

De Hyundai Inster heeft haast dezelfde rijhulpsystemen die je ook in de Kona, IONIQ 5, IONIQ 6, en IONIQ 5 N kunt vinden. De rijhulpsystemen zijn gebundeld onder de noemers Smart Sense en Parking Sense. Komen ze:


Een lichtgroene Hyundai INSTER SUV met bizarre specificaties staat geparkeerd in een showroom met donkere muren en verticale verlichtingsarmaturen.


Achteraanzicht van de Hyundai INSTER


Zijprofiel van de nieuwe Hyundai INSTER


Vooraanzicht van een Hyundai INSTER met ronde koplampen, een zwarte grille en een witte kentekenplaat met het woord "INSTER". Het ontwerp benadrukt Hyundai's toewijding aan innovatie en stijl.


Close-up van de voorkant van een auto met het Hyundai INSTER-logo, een ronde koplamp en een reeks verlichte gele vierkanten geïntegreerd in de zwarte grille erboven, met bizarre kenmerken.


Een Hyundai INSTER-auto staat geparkeerd in een slecht verlichte kamer met verticale LED-verlichting aan de muren. Links van de auto is een lampenstandaard geplaatst die de voorkant verlicht. De koplampen van de auto zijn aan en laten de bizarre specificaties zien die hem tot een opvallende EV-prijspakker maken.


Een compacte, lichtgroene Hyundai SUV geparkeerd in een moderne, slecht verlichte studio met verticale lichtstrips op donkere muren.


Close-up van de voorkant van een Hyundai EV-prijspakker, met een kentekenplaat met de tekst "INSTER" en een gedetailleerd bumperontwerp.


Vooraanzicht van een lichtgroene Hyundai INSTER-auto die binnen geparkeerd staat, met de koplampen en grille in de kijker, en voorzien van bizarre specificaties waardoor hij opvalt.


Close-up van de voorkant van een Hyundai INSTER EV-prijspakker met ronde koplampen, een zwarte grille en een kentekenplaat met de tekst "INSTER.


Close-up van de voorkant van een Hyundai INSTER met een strakke, lichtgroene motorkap en een rij verlichte oranje lampen aan de rand, die de unieke EV-prijspakker laten zien.


Een moderne lichtgroene Hyundai INSTER SUV staat geparkeerd in een slecht verlichte garage met verticale verlichtingsarmaturen, gezien vanaf de linkerachterzijde. Het voertuig is voorzien van opvallende LED-achterlichten en een tweekleurig kleurenschema.


Achteraanzicht van een Hyundai-auto met het logo en de modelnaam "inster" in zilveren letters. Het ontwerp is voorzien van rode LED-verlichting en een zwart-wit kleurenschema, wat de strakke EV-esthetiek benadrukt.


Close-up van een Hyundai INSTER met een oplaadpoort aan de voorkant geopend, waardoor een oplader voor elektrische voertuigen zichtbaar is. Op het kenteken staat 'INSTER'. Deze EV-prijspakker beschikt over indrukwekkende en bizarre specificaties die zeker de aandacht van elke liefhebber zullen trekken.


Achteraanzicht van een lichtgroene Hyundai INSTER met een gepixeld rood remlichtontwerp, met daarop de modelnaam "Inster", met bizarre specificaties die het tot een intrigerende EV-prijspakker maken.


Een close-up van het achterlicht van een Hyundai INSTER met een uniek ontwerp met horizontale LED-balken omringd door rood licht. De carrosserie van de auto heeft een lichtgele kleur, wat bijdraagt aan de bizarre specificaties.


Achteraanzicht van een lichtgroene Hyundai INSTER-auto, met het opschrift 'Instier', tentoongesteld in een goed verlichte kamer met blauwe paneelwanden en verticale lichtstrips. Deze EV-prijspakker beschikt over werkelijk bizarre specificaties.


Interieur van de Hyundai INSTER


Een Hyundai-autodashboard met een stuur, een digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentscherm met verschillende bedieningselementen. Het interieur van de Hyundai INSTER is uitgevoerd in beige en zwarte tinten met meerdere knoppen en ventilatieopeningen.


Binnenaanzicht van een Hyundai INSTER met volledig verstelbare achterbank, waardoor een vlakke laadruimte ontstaat die zich uitstrekt tot aan de voorstoelen en het dashboard, perfect voor wie unieke en praktische ontwerpen op prijs stelt.


Binnenaanzicht van de Hyundai INSTER SUV met beige lederen stoelen en neergeklapte achterbank, met voldoende laadruimte die zich uitstrekt van de kofferbak tot de voorstoelen. Aan de voorzijde is een modern dashboard zichtbaar, dat de aantrekkingskracht van de EV-prijspakker weerspiegelt.


Binnenaanzicht van een Hyundai INSTER SUV met de achterbank neergeklapt, met uitgebreide laadruimte en beige lederen bekleding.


Interieur van een Hyundai INSTER met de achterbank, waarvan er één gedeeltelijk neergeklapt is om extra laadruimte te creëren, en de voorstoelen met het dashboard. Dit EV-prijspakker-model wordt geleverd met bizarre specificaties die functionaliteit combineren met geavanceerde technologie.


Het interieur van de Hyundai INSTER SUV met neergeklapte achterbank, waardoor er voldoende laadruimte is.


Close-up van het dashboard van de Hyundai INSTER met een touchscreen-display met klimaatregelingsinstellingen, knoppen en sfeerverlichting. Deze EV-prijspakker biedt een moderne interface gecombineerd met geavanceerde technologie.


Luchtfoto van de achterbank van de Hyundai INSTER EV, met een patroon van pied-de-poule-stof en een opvouwbare armsteun met geïntegreerde bekerhouders.


Een close-up van een Hyundai INSTER-interieur met een stopcontactpaneel, met een standaard AC-stopcontact en een indicatielampje onder het dashboard.


Binnenaanzicht van een moderne Hyundai INSTER met beige en zwarte stoelen, een touchscreendisplay op het dashboard en sfeerverlichting. Deze EV-prijspakker biedt zowel stijl als geavanceerde technologie voor een verbeterde rijervaring.


Interieur van een moderne Hyundai INSTER met een stuur met bedieningselementen, een digitaal dashboarddisplay, een centraal touchscreen en verlichte accenten op de deur en het dashboard.


Een close-up van het interieur van een Hyundai INSTER toont het stuur, het digitale instrumentenpaneel, het dashboard en verschillende bedieningsknoppen.


Het interieur van de Hyundai INSTER, met de achterbank die beige gekleurd is met hoofdsteunen en veiligheidsgordels. Er zijn geen passagiers.


Interieur van een Hyundai EV-prijspakker-auto met een close-up van de beige en grijze bekleding van de voorstoelen, met een raam en een deel van de achterbank zichtbaar op de achtergrond.


Binnenaanzicht van een Hyundai INSTER-autodeur met een metalen deurklink, een geel paneel met twee zwarte schroefdoppen en een zijspiegel zichtbaar door het raam.


Close-up van het stopcontactpaneel van een auto in een beige interieur met een 12V-180W-aansluiting, een USB-poort en een knop, wat de bizarre specificaties van de Hyundai INSTER benadrukt.


Het interieur van de Hyundai INSTER is voorzien van beige, beklede achterbanken met zicht op de voorstoelen en de autodeur. Dit moderne ontwerp biedt voldoende beenruimte en zorgt voor comfort voor alle passagiers.


Binnenaanzicht van de achterbank van de Hyundai INSTER, met beige bekleding en een ruim, minimalistisch ontwerp met aan beide zijden open deuren.


Binnenaanzicht van de achterbank van de Hyundai INSTER, met beige stoffen bekleding, neergeklapte achterbank en een minimalistisch deurontwerp.


Binnenaanzicht van de achterbank van een Hyundai INSTER door de open achterdeur, met beige bekleding, een rij hoofdsteunen en een eenvoudig, modern ontwerp. De EV-prijspakker biedt verrassend comfort en elegantie zonder bizarre specificaties.