Autonieuws

Humor: Volvo-rijder doet net alsof zijn V70 een EV is met ‘laadtouw’

november 22, 2022

Parkeerplaatsen schaars

Kennelijk zijn parkeerplaatsen schaars in Middelburg en omstreken, want de eigenaar van deze Volvo V70 vond het een goed idee om zijn Zweedse estate te parkeren op een parkeerplaats die voor plug-in hybride en volledig elektrische auto’s bedoeld is. Met een groen touw deed de eigenaar net alsof zijn Volvo aan het opladen was. Handhaving was wel aan het opletten.

‘Super grappig, hier heb je een boete’

Handhaving Middelburg: “Wij hebben al veel gezien, maar een stuk touw in je tankklep stoppen laadt toch wel slecht op hoor.” Handhaving ziet er overduidelijk de humor van in, maar ze deelde wel een boete uit aan de eigenaar van deze Volvo V70 2.4T. “Deze iets wat aparte uitvinding levert de eigenaar van dit voertuig toch een beschikking op”, besluit Handhaving Middelburg.

Kritiek

Op het uitdelen van de boete krijgt Handhaving overigens wel wat kritiek op sociale media. Het zal eens niet. Daarop reageert het handhavingsteam met de volgende reactie: “Misschien heeft deze persoon al eens een compliment ontvangen voor deze actie, zou ook zomaar kunnen. Dat deze plekken vooraan staan hebben wij niet bedacht, wij handhaven de regels.”

Een Volvo V70 met benzinemotor parkeren op een EV-parkeerplaats mag gewoon niet.

Bron: instagram.com/handhaving_middelburg