Autonieuws

Gespot: zeldzame Infiniti QX56 op de A12

december 16, 2022

Infiniti

Misschien ben je niet bekend met de QX56 of zegt zelfs het merk Infiniti je helemaal niets. Dan praten je even bij. Infiniti is de luxedivisie van Nissan. Wat Lexus is voor Toyota, is Infiniti voor Nissan. Het merk doet het eigenlijk overal redelijk goed, behalve in West-Europa. In 2019 besloot het merk daarom om te vertrekken en alle dealers te sluiten in West-Europa.

Infiniti QX

De Infiniti QX is een voor de Amerikaanse markt ontwikkelde SUV, die je daarom vrijwel nooit in Nederland ziet. Een auto van 6 meter lang en 2,15 meter breed vinden veel Nederlanders namelijk onhandig. De QX56 is gebaseerd op een Nissan Titan (pick up), wat in feite weer een flink verbouwde Nissan Patrol is.

Amerikaans kenteken

De kentekenplaat in ‘Amerikaanse stijl’ op de QX56 die we tegenkwamen op de A12 is goed te verklaren. De auto is nooit officieel in Europa geleverd, dus ook niet met een grote kentekenbak. Deze ‘Nederlandse’ QX56 rijdt volgens de RDW-gegevens echter al sinds januari 2005 in ons land en heeft daarvoor nooit ergens anders meters gemaakt.

320 pk

Onder de motorkap ligt een 5,6-liter V8 van Nissan, goed voor 320 pk en 533 Nm. De SUV kan hierdoor probleemloos tot 4.000 kg trekken. En dat in alle luxe, want werkelijk alle snufjes die in 2004 bij de introductie van de eerste generatie QX46 bestonden zitten op deze auto. Denk aan adaptieve cruise control, dual-climate control, een uitgebreid infotainmentsysteem en een Bose-audiosysteem met 10 speakers.

Lees ook: