Autonieuws

Gespot: een EODev GEH2, met Toyota-techniek

juni 6, 2023

GEH2 elektro-waterstofgenerator

In het geval van een stroomstoring of als er simpelweg geen stroomnet bestaat, dan kan deze GEH2 elektro-waterstofgenerator nog best van pas komen. Het apparaat kan een direct vermogen leveren van 110 kVa. De GEH2 is uitgerust met de nieuwste generatie brandstofcellen van autofabrikant Toyota. In principe zit er in deze machine dezelfde brandstofceltechnologie als in een Toyota Mirai.

De GEH2 stoot geen CO2, HC, NOx of andere fijne deeltjes uit. Alleen warm water en gefilterde lucht. In de GEH2 zit de nodige technologie. Zo krijg je ook automatisch een melding als het waterstofniveau te laag is. Dankzij een 4G-verbinding is een continue online monitoring mogelijk.

Geproduceerd in Frankrijk

De GEH2 van EODev wordt geproduceerd in Montlhéry op de locatie van industrieël partner Eneria, dochteronderneming van de Monnoyeur Group. De materialen die voor de fabricage zijn gebruikt, zijn zorgvuldig bestudeerd door de ontwerp- en engineeringteams van EODev om de voetafdruk tijdens de gehele levenscyclus zo klein mogelijk te houden.


EODev GEH2


Stroomgenerator

Feitelijk gaat het om een stroomgenerator met meerdere toepassingen. Het apparaat is geschikt voor afgelegen locaties (levensbases, schuilplaatsen, eilanden, telecomrelais), maar ook besloten omgevingen (tunnels, mijnen, gesloten ruimtes). Ook kan het apparaat staan in zogeheten emissievrije zones, bijvoorbeeld tijdens evenementen in de stad. Verder is de GEH2 geschikt als noodgenerator voor datacenters, ziekenhuizen, luchthavens, havens of banken.

Afmetingen EODev GEH2

De GEH2 is 3.300 mm lang, 1.100 mm breed en 2.252 mm hoog. Hij weegt 3,3 ton en kan 110 kVa leveren, gelijk aan een laadvermogen 88 kW. Deze module werd gespot bij Louwman & Parqui, importeur van onder meer Toyota en Lexus. Volgens de woordvoerder wordt het apparaat gebruikt voor evenementen. Het prijskaartje? Ongeveer 100.000 euro.