Autonieuws

Een stelletje betaalde dik 30 miljoen euro voor deze Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

augustus 21, 2023

Prijskaartje

Oke, wat moet dat kosten, zo’n coachbuilt Rolls-Royce? Daar doet het merk natuurlijk geen uitspraken over. Maar Bloomberg heeft toch wat informatie kunnen achterhalen: elke auto kost ongeveer 31,8 miljoen dollar, dat is omgerekend ongeveer 30 miljoen euro. Rolls-Royce harkt met vier auto’s dus dik 120 miljoen euro binnen. Maar daar moet de fabrikant ook best wat moeite voor doen, want een auto als de Rolls-Royce La Rose Noire Droptail kost heel wat tijd om te ontwikkelen en fabriceren.

Geen ruimte voor hardtop

De auto heeft een afneembare hardtop, maar die hardtop kun je niet in de auto opbergen. Altijd even Buienradar checken dus of het gaat regenen. Want je bent helaas niet tegen de huilbuien van moedertje natuurlijk beschermd.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

V12-motor

Onder de motorkap huist – hoe kan het ook anders – een 6,75-liter twin-turbo V12-motor met een vermogen van ongeveer 600 pk en dik 800 Nm koppel. Exacte specificaties geeft Rolls-Royce niet. Het gaat bij deze auto vooral om het vakmanschap en de aandacht voor de kleinere details. Details waar Rolls-Royce heel wat uren in heeft gestoken. Want van idee tot eindproductie zou naar verluidt dik vier jaar hebben geduurd. Deze auto was dus al even ‘in the making’.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

De Zwarte Roos

Dit specifieke exemplaar heet Rolls-Royce La Rose Noire Droptail. De andere auto’s krijgen natuurlijk een andere naam. Bij de La Rose Noire (De Zwarte Roos) hebben de kopers zich laten inspireren door de Black Baccara-roos, een van de meest klassieke rozensoorten ter wereld. De Britten combineren warme kleuren met koolstofvezel, hoogwaardige metaalsoorten en uiteraard de beste ledersoorten die je maar kunt krijgen. Maar het pièce de résistance moet nog volgen: de gebogen module achter de twee stoelen. Een kunstwerk dat bestaat uit 1.603 individuele houten delen, waarvan 533 roodkleurig zijn. Ze moeten verspreide rozenblaadjes voorstellen. Slechts één persoon bij Rolls-Royce heeft aan dit onderdeel gewerkt. Het heeft hem een aantal weken van zijn leven gekost.

Met bijpassend horloge

Het Zwarte Roos-thema is ook doorgevoerd op het dashboard, waarin een verwijderbaar horloge van 43 millimeter is ondergebracht. Dit horloge is speciaal ontworpen door Audemars Piguet.

Lekkere champi erbij?

Om de onthulling van de Rolls-Royce La Rose Noire Droptail te vieren, hebben de eigenaren opdracht gegeven voor een exclusieve vintage Champagne de Lossy, een van hun favoriete wijnhuizen. Deze wijn kan opgeborgen worden in een unieke Rolls-Royce champagnekist, uitgerust met bijpassend rozenblaadjesparket en uitgevoerd in de kleuren en materialen van de auto. Met een druk op de knop gaat de champagnekist open. De fles en handgeblazen kristallen champagneglazen verschijnen dan in beeld.
Rolls-Royce La Rose Noire Droptail


Rolls-Royce La Rose Noire Droptail