Autonieuws

Door deze app ga je rustiger rijden

maart 28, 2024

Sneller rijden

Muziek heeft invloed op hoe we ons voelen en gedragen, ook als we achter het stuur zitten. Vooral jonge bestuurders merken vaak niet dat ze door bepaalde muziek vaak harder gaan rijden. Om daar iets aan te doen heeft Peugeot de nieuwe app ‘Road Sessions’ ontwikkeld, die nu in Nederland beschikbaar is. Deze app mixt muziek terwijl je rijdt en moedigt je aan om veilig te rijden.

Hoe werkt het?

De Road Sessions-app gebruikt informatie over hoe je rijdt, waar je bent, welke route je volgt en wat de snelheidslimiet is. Hiermee kiest de app muziek die past bij je rit. Hij houdt rekening met dingen zoals het ritme, de dansbaarheid, het volume en de energie van de muziek, omdat sommige nummers je ongemerkt sneller kunnen laten rijden.

De app past de muziek aan op basis van de snelheidslimiet, zodat je altijd passende muziek hoort. Als je te snel rijdt, past de app de muziek aan om je aan te moedigen rustiger te rijden. De Road Sessions-app speelt muziek van speciaal geselecteerde radiostations van het Peugeot-ontwikkelingsteam. In de app zit ook een speciale playlist samengesteld door de bekende DJ en producer Tom Trago. De Road Sessions-app is nu gratis te downloaden via Google Play en de Apple App Store.