Autonieuws

Dit kost de nieuwe elektrische Ford Explorer: PRIJZEN!

maart 26, 2024

Ford Explorer in twee varianten

Er is voor de elektrische Ford Explorer keuze uit twee aandrijfconfiguraties: achterwielaandrijving (RWD) en vierwielaandrijving (AWD). Beide versies maken gebruik van een lithium-ion nikkel mangaan kobalt (NMC) batterij.

Snelladen

De Ford Explorer is geschikt voor snelladen met vermogens tot 185 kW, waarmee de batterij in circa 26 minuten van 10 tot 80% is op te laden. Bestuurders hebben met de FordPass-app of via Plug & Charge-technologie toegang tot meer dan 600.000 laadpunten binnen het BlueOval Charge Network in heel Europa. Het netwerk bestaat uit snellaadstations van IONITY – een consortium waarvan Ford een van de initiatiefnemers is – en Allegro, waarmee Ford vandaag een samenwerkingsverband aankondigt voor de introductie van snellaadpunten bij Europese Ford Dealers.

De prestaties op een rij

Maar niet alleen het opladen van de batterij gaat snel en eenvoudig. De nieuwe Ford Explorer levert een vermogen tot 250 kW (340 pk) en accelereert daarmee in 5,3 seconden van 0-100 km/u – sneller dan een Ford Focus ST. Bovendien heeft de Explorer AWD een maximum trekgewicht van 1.200 kilogram.

Zijkant Ford Explorer

Prijzen Ford Explorer

Alle uitvoeringen zijn per direct te bestellen. Leveringen starten in september 2024, behoudens de Standard Range RWD die vanaf het eerste kwartaal 2025 geleverd zal worden. De prijzen van de nieuwe Ford Explorer beginnen bij 41.450 euro voor de Standard Range RWD. De uitvoering met 602 km rijbereik, de Extended Range RWD, is te bestellen vanaf 45.950 euro. De nieuwe Explorer is de eerste elektrische auto van Ford die ontwikkeld is en gebouwd wordt in de Ford fabriek in Keulen.

Explorer

Explorer Premium

Leveringen Standard Range RWD worden begin 2025 verwacht.

Er is keuze uit de kleuren Blue My Mind, Arctic Blue, Frozen White, Agate Black, Magnetic Grey en Lucid Red.



















Specificaties elektrische Ford Explorer

  Ford Explorer Extended Range RWD (Premium) Ford Explorer Extended Range AWD (Premium)
Netto capaciteit (kWh) 77 79
DC laadtijd 10-80% (min) 28 26
DC max. laadvermogen (kW) 135 185
AC max. laadvermogen (kW) 11 11
Vermogen (kW) 210 250
Vermogen (pk) 286 340
Koppel achter (Nm) 545 545
Koppel voor (Nm) 134
Actieradius WLTP (km) 602 (572) 566 (532)
Energieverbruik (kWh/100 km) 13,9 (14,7) 15,7 (16,6)
Topsnelheid (km/h) 180 180
Acceleratie 0-100 km/u (sec) 6,4 5,3

Uitrusting Ford Explorer

Behalve een gecombineerd laadvolume van 470 liter – inclusief de 17-liter MegaConsole en afsluitbare My Private Locker in het interieur – beschikt elke Explorer over het SYNC Move connected infotainment, dat te bedienen is via een kantelbaar 14,6-inch touchscreen. Stuur- en stoelverwarming, een massagefunctie op de bestuurdersstoel en een draadloze telefoonlader zijn ook standaard. Het interieur omvat daarnaast ook sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een stijlvolle soundbar waarmee draadloos via Android Auto of Apple CarPlay audio kan worden beluisterd.

Explorer Premium

De Explorer Premium voegt een B&O audiosysteem met tien luidsprekers toe aan de uitrusting, evenals sfeerverlichting. De kenmerkende led-koplampen met automatisch grootlicht worden bij de Premium ook verruild voor Dynamic Matrix led-koplampen met verblindingsvrij grootlicht.

Twee opties

Om het aankoopproces zo eenvoudig mogelijk te maken blijven de optionele extra’s beperkt tot een panoramadak – met een glaspaneel van meer dan een vierkante meter – en het Driver Assistance Pack. Laatstgenoemde omvat onder meer een head-up display, 360-graden parkeercamera, nieuwe Assisted Lane Change technologie en een handsfree bediende achterklep voor toegang tot de 450 liter grote bagageruimte. Bovenop alle reeds genoemde standaardvoorzieningen biedt de nieuwe Ford Explorer ook vijftien rijhulpsystemen, waaronder Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop and Go en Clear Exit Warning, dat bij het openen van de portieren een ongeval met achteropkomende fietsers helpt te voorkomen.