Autonieuws

Deze auto heeft een begrensde topsnelheid van 424 km/u

november 25, 2022

Zenvo TSR-GT

Zenvo heeft inmiddels diverse modellen uitgebracht op het TS-platform. Denk maar aan de TSR-S met 1.177 pk sterke aandrijflijn. Er komt nu een nieuw model bij: de Zenvo TSR-GT. Die heeft nog meer vermogen: 1.360 pk. Dat vermogen wordt gehaald uit een 5,8-liter V8-motor met twee superchargers.

Geen Centripetal-achtervleugel

Het grootste verschil is dat de ingenieuze Centripetal-achtervleugel – die contrabewegingen maakt in bochten voor extra downforce – ontbreekt op de GT-variant. Daardoor is de auto veel gestroomlijnder. Op hogere snelheid is er minder weerstand en dat is gunstig voor het bereiken van hogere snelheden. Ook de eindoverbrenging van de transmissie is een stuk langer dan normaal. Toch voelt Zenvo zich genoodzaakt om de topsnelheid te begrenzen op 424 km/u. Anders wordt het allemaal iets te gek.

Zenvo TSR-GT

Topman van Zenvo aan het woord

Jens Sverdrup, Chief Commercial Officer en voorzitter van de raad van bestuur van Zenvo, zegt: “Er lonkt een nieuw tijdperk voor Zenvo, maar voor die tijd hebben we onze interpretatie van een GT-variant van het TS-platform gecreëerd. We zullen slechts drie modellen maken, die allemaal zijn toegewezen aan wereldwijde verzamelaars. De TSR-GT is de laatste editie van het TS Zenvo-platform. Het TS-platform werd oorspronkelijk ontwikkeld in 2016. We hebben op het TS-platform de race-only TSR, TS1 GT en beroemde TSR-S hypercars gecreëerd. Het nieuwste – en mogelijk laatste – model uit deze succesvolle serie is een TSR-GT in beperkte oplage; een low-drag, high-speed versie van de TSR-S.”

Zenvo TSR-GT

Nieuwe generatie Zenvo in Q3 2023

Zenvo Automotive werkt achter de schermen aan een auto die van A tot Z compleet nieuw is. Die komt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 op de markt. Uiteraard is dat ook weer een hypercar, maar dan meer future proof. We zijn benieuwd.

Zenvo TSR-GT