Autonieuws

Deze 30 nieuwe auto’s komen in 2024 op de Nederlandse markt

november 13, 2023

Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron staat als eerste elektrisch aangedreven Audi op het nieuwe PPE-platform. PPE staat voor Premium Platform Electric en vormt de basis voor meerdere EV-modellen binnen de Volkswagen Groep. Uniek aan de Q6 e-tron is dat het model tweede generatie digitale oled-technologie krijgt, een nieuwe vorm van slimme verlichting.

Audi Q6 e-tron

Audi A6 e-tron

De Audi A6-familie wordt volledig elektrisch. De volledig elektrische Audi A6 Avant e-tron Concept geeft een voorproefje van de toekomstige elektrisch aangedreven Audi A6-familie. Ook deze A6 staat op het PPE-platform. Een paar snelle cijfers: tot 700 kilometer rijbereik en snelladen met 270 kW.

Audi A6 Avant e-tron concept

BMW iX2

Voor het eerst komt BMW met een elektrische X2. BMW trapt in 2024 af met de iX2 xDrive30 met een systeemvermogen van 313 pk en een actieradius van maximaal 449 kilometer.

Citroën C3/e-C3

Deze nieuwe generatie Citroën C3 moet elektrisch rijden voor een grotere groep mensen bereikbaar maken. In 2024 debuteert de sterkere variant met 44 kWh batterij en 320 kilometer rijbereik. Kosten? Minder dan 25 mille. In de loop van 2025 komt hij ook met een range van 200 kilometer op de markt.

Citroën ë-C3 2024

Cupra Tavascan

Na de Born is de Tavascan het tweede 100% elektrische model van Cupra. De nieuwe Cupra Tavascan staat op het MEB-platform en biedt keuze uit twee aandrijflijnen. De uitvoering met 210 kW (286 pk) sterke elektromotor heeft achterwielaandrijving. Het topmodel is de Tavascan VZ, met vierwielaandrijving dankzij aparte elektromotoren op de voor- en achteras. Het systeemvermogen van de VZ bedraagt 250 kW (340 pk).

Cupra Tavascan

Fiat 600e

Na de Fiat 500e komt in de loop van 2024 de Fiat 600e op de markt. Hij deelt zijn techniek met de Opel Mokka Electric en Peugeot e-2008. Dankzij een 54 kWh batterij is een actieradius tot 400 kilometer mogelijk.

Fiat Panda opvolger? (Centoventi)

Fiat onthult waarschijnlijk op 11 juli 2024 – als het merk 125 jaar bestaat – de opvolger van de Fiat Panda. Het model krijgt kenmerken van de Fiat Centoventi conceptcar. Wij zijn reuze benieuwd.

FIAT Centoventi

Ford Explorer

In 2024 start de levering van de Ford Explorer, een volledig elektrische SUV. Het model onderstreept de ambities van Ford om vanaf 2030 uitsluitend elektrische personenwagens aan te bieden. De gloednieuwe Explorer heeft plaats voor vijf personen op twee zitrijen. Ford positioneert de batterij-elektrische Explorer onder de Mustang Mach-e in de line-up.

Ford Explorer

Mustang Mach-E Rally

De Ford Mustang Mach-E Rally is de eerste elektrische auto van Ford geïnspireerd op de rallysport. De performance-SUV heeft een getunede versie van de aandrijflijn van de Mustang Mach-E GT met een systeemkoppel van liefst 880 Nm. De wielophanging is 20 millimeter hoger ten opzichte van de Mach-E GT. Verder is deze Rally-uitvoering uitgerust met speciaal afgestemde veren, MagneRide-schokdempers en remmerij van Brembo.

Ford Mustang Mach-e Rally

Hyundai Santa Fe

Het lange wachten op de Hyundai Santa Fe is in 2024 eindelijk voorbij. In Europa krijgen we twee aandrijfopties, een 1.6 Hybrid en een 1.6 Plug-in Hybrid. Vooral het design van de nieuwe Santa Fe is opvallend. Heel hoekig en modern.

Hyundai Santa Fe 2024

Kia Picanto

Een van de populairste auto’s van Nederland krijgt een uitgebreide facelift. We hebben het over de Kia Picanto. Een nieuwe snuit, nieuwe kleuren en een opwaardeerd interieur zijn de kenmerken. De 1,0-liter turbobenzinemotor moet het veld ruimen. Hij komt alleen met een ongeblazen driecilinder.

KIA Picanto 2024

Kia EV9

Op zoek naar een grote elektrische SUV? Dan is de Kia EV9 wellicht de auto voor jou. De SUV biedt tot zeven zitplaatsen, de actieradius bedraagt tot wel 573 kilometer en je kan 250 kilometer laden in 15 minuten. Een zeer interessante EV. Check de review op ons YouTube-kanaal!

Kia EV9

Lexus LBX

Lexus krijgt weer een compact model in de vorm van de LBX. Niet elektrisch, wel een hybride. De LBX Hybrid heeft een vermogen van 136 pk. Lexus biedt opvallend veel luxe in deze compacte crossover.

Lexus LBX

Lotus Emeya

Een Lotus die tegen de schenen schopt van de Porsche Taycan en Audi e-Tron GT? Dit is de Lotus Emeya, een hyper-GT zoals Lotus hem zelf noemt. Wat snelle cijfers: 905 pk, van 0 naar 100 in 2,78 seconden en een topsnelheid van 256 km/u. Geen lichtgewicht, maar wel ontzettend snel.

Lotus Emeya

Mercedes-Benz CLE Coupé

Mercedes-Benz neemt afscheid van de C-Klasse Coupé en E-Klasse Coupé. Daar komt een model voor in de plaats. Dat is de CLE Coupé. De levering van deze elegante Mercedes-Benz start in 2024.

De Mercedes-Benz CLE Coupé en Cabriolet

MG Cyberster

MG start in de loop van 2024 met de levering van een volledig elektrische cabriolet: de Cyberster. Niet alleen wat betreft design een indrukwekkende auto, maar ook vanwege de vlinderdeuren! De Cyberster is de spiritueel opvolger van de iconische MG B.

MG Cyberster

MINI Cooper

MINI heeft het maar druk in 2024. Het merk introduceert allereerst de volledig elektrische MIN Cooper E en Cooper SE. Compleet nieuw met een groter rijbereik en meer ruimte. MINI kiest voor minimalisme als het gaat om design.

MINI Cooper

MINI Countryman

In 2024 debuteert ook de nieuwe generatie MINI Countryman, een forse auto voor MINI. Ook de Countryman komt met een volledig elektrische aandrijflijn. Er komt ook een sportieve John Cooper Works-versie. Een van de highlights is een compleet nieuw infotainmentsysteem met rond oled-display.

MINI John Cooper Works Countryman 2024

Peugeot e-3008

Een van belangrijkste nieuwe Peugeot-modellen in jaren: de e-3008. De auto maakt indruk met zijn specificaties. De nieuwe Peugeot e-3008 is het eerste model met het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis, dat ook de basis van de toekomstige elektrische voertuigen van Stellantis vormt. Hij komt als Single Motor en Dual Motor met 525 km rijbereik en als Long Range met een actieradius van 700 km.

Peugeot E-3008

Renault Scenic E-Tech Electric

Minstens zo interessant is de nieuwe Renault Scenic E-Tech Electric. Geen MPV meer, maar een SUV. De basisversie heeft een actieradius van 420 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Het topmodel met 220 pk kan op papier 620 kilometer rijden op een volle lading stroom.

Renault Scenic E-Tech electric

Renault 5

Liefhebbers van de Renault 5 kunnen maar beter even opletten, want in 2024 keert de Renault 5 terug! Deze historisch verantwoorde elektrische hatchback heeft ook designkenmerken van de oorspronkelijke 5. Er komt ook een Alpine-versie van.

Skoda Superb

Het mag weer wat groter. De nieuwe generatie Skoda Superb is nog ruimer dan voorheen. Hij komt ook als plug-in hybride met een elektrisch rijbereik tot wel 100 kilometer. Er is keuze uit een hatchback of een ruime Combi.

Skoda Superb

Skoda Kodiaq

Ook de nieuwe Skoda Kodiaq verschijnt als plug-in hybride, ook met 100 kilometer elektrisch rijbereik. Daarnaast wordt de nieuwe Skoda Kodiaq ook geleverd met mild-hybride technologie. De PHEV is er alleen met vijf zitplaatsen. Wil je zeven zitplaatsen? Dan opteer je voor de mild-hybride.

Skoda Kodiaq

Suzuki Swift

In 2024 is het tijd voor een nieuwe generatie Suzuki Swift. De auto krijgt meer luxe en een hybride aandrijflijn. Qua design is de nieuwe Swift een evolutie ten opzichte van het huidige model dat al sinds maart 2017 op de markt is.

Suzuki Swift Concept

Toyota C-HR

Lekker opvallend nietwaar? De nieuwe Toyota C-HR is een gedurfde creatie. Hij komt naar Nederland met drie geëlektrificeerde aandrijflijnen: een 1,8 en 2,0-liter Hybrid en een 2,0-liter Plug-in Hybrid Electric (PHEV). Deze stekkerhybride heeft een vermogen van liefst 223 pk.

Toyota C-HR

Toyota Land Cruiser

Een Toyota van een totaal ander kaliber is de nieuwe generatie Land Cruiser. Compleet nieuw, lekker ruig en ook nog historisch verantwoord vormgegeven. In 2025 verschijnt een mild-hybride diesel. In 2024 trapt Toyota af met een 2,8-liter diesel met 204 pk. Deze mag tot 3.500 kilogram geremd trekken.

Volkswagen Tiguan

De nieuwe generatie Volkswagen Tiguan debuteert ook in 2024. Hij is weer wat slimmer dan voorheen, ruimer en komt als 130 en 150 pk mild-hybride of als 204 en 272 pk sterke plug-in hybride. De PHEV kan tot circa 100 kilometer volledig elektrisch rijden.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Passat

De negende generatie Volkswagen Passat komt alleen als Variant. Dit model wordt als eerste Volkswagen gebouwd op het nieuwe MQB Evo-platform. Volkswagen levert de nieuwe Passat Variant als twee PHEV-varianten, zogeheten eHybrids. De basisversie heeft een systeemvermogen van 204 pk en de topversie heeft 272 pk. De EV-range komt uit op 100 kilometer.

Volkswagen Passat Variant

Volvo EX30

De meest interessante nieuwe Volvo in jaren: dit is de Volvo EX30. Volledig elektrisch en verrassend bereikbaar. Hij komt als Single Motor met 272 pk en 344 kilometer range, als Single Motor Extended Range, ook met 272 pk maar dan met 480 kilometer range en als Twin Motor Performance met 428 pk en een rijbereik van 460 kilometer. In de loop van 2024 is de EX30 ook verkrijgbaar als Cross Country-variant.

Volvo EX30

Volvo EX90

Het heeft even geduurd door wat software-hick-ups, maar in 2024 start dan toch eindelijk de levering van de elektrische Volvo EX90. De Single Motor is uitgerust met één elektromotor op de achteras met een vermogen van 279 pk. De batterijcapaciteit bedraagt 104 kWh, goed voor een range van 580 kilometer. Volvo levert het model ook als Twin Motor en als Twin Motor Performance.

Volvo EX90

Welke is jouw favoriet?

En dat waren ze al al: dertig nieuwe auto’s die in de loop van 2024 op de markt komen. Natuurlijk komen er nog veel meer nieuwe modellen naar Nederland. Denk aan de Zeekr 001, een nieuwe generatie Dacia Duster, de Renault Rafale, Smart #3, Lancia Ypsilon en ga zo maar door. Welke auto is jouw absolute favoriet? Liever dit artikel in videovorm ervaren? Check dan onderstaande video!

Deze 30 nieuwe auto’s komen in 2024 naar Nederland! – AutoRAI TV