Autonieuws

DEEL 2 – Deze 30 nieuwe auto’s komen in 2024 op de Nederlandse markt

november 20, 2023

Nieuwe auto’s 2024

In onderstaand overzicht zetten we 30 nieuwe auto’s 2024 op een rij. Deze lijst wordt op alfabetische volgorde gepresenteerd, net als DEEL 1. Na het lezen van DEEL 1 en DEEL 2 weet je welke 60 modellen er in de loop van 2024 op de markt komen, of in dat jaar worden gepresenteerd.

Alpine A290

Renault presenteert in 2024 met een moderne interpretatie van de Renault 5, uiteraard is die volledig elektrisch. Er komt ook een performancevariant, maar die wordt onder de merknaam Alpine geleverd. Dat wordt de Alpine A290. Zo krijgt de Renault 5 Turbo alsnog een spirituele opvolger. Wij zijn reuze benieuwd.

Alpine A290

BMW i5 Touring

BMW komt met een elektrische estate. De BMW i5 Touring verschijnt in het voorjaar van 2024 als eerste volledig elektrische model in het stationwagensegment van BMW. Volgens BMW is de BMW 5 Serie Touring is erg populair, vooral in Europa. Vanaf het voorjaar van 2024 komt dan ook een volledig elektrische estateversie. Reken op dezelfde aandrijflijnen als de BMW i5 Sedan.

BMW i5 Touring

Bugatti Chiron opvolger

Bugatti presenteert in de loop van 2024 de langverwachte opvolger van de Bugatti Chiron. De hypercar is al klaar, bevestigt Bugatti-designer Achim Anscheidt. Reken in ieder geval op een vorm van elektro-ondersteuning, helemaal nu Rimac Automobili en Bugatti zijn gefuseerd tot één onderneming. Wij zetten in op 1.000 pk benzinepower en 1.000 pk elektropower, goed voor 2.000 pk.

Bugatti

BYD Seal U

Build Your Dreams, kortweg BYD, breidt in 2024 de line-up verder uit met de Seal U. Dit is een 100% elektrische SUV voor het D-segment. De SEAL U zal leverbaar zijn in een Comfort-uitvoering en een Design-uitvoering. De Comfort-uitvoering heeft een 71,8 kWh batterij met 420 kilometer range. De Design-uitvoering krijgt een 87 kWh batterij en een actieradius van 500 kilometer.

BYD Seal U

Citroën C3 Aircross

Tijdens de presentatie van de nieuwe Citroën ë-C3 toonde het Franse merk ook een videoteaser van een nieuw SUV-model voor het B-SUV-segment met drie zitrijen. Citroën heeft het model niet bij naam genoemd, maar het is duidelijk de opvolger van de op leeftijd rakende C3 Aircross. Jullie moeten het voor nu even doen met deze vrij donkere teaser. Ten opzichte van de huidige C3 Aircross wordt het model aanzienlijk groter.

Citroën C3 Aircross

Dacia Duster Gen3

Dacia maakt zich in 2024 op voor de onthulling van de derde generatie Duster. Deze Dacia Bigster verklapt al een groot deel van het design. De verwachtingen zijn hooggespannen, helemaal omdat de Duster een van de populairste modellen van dit merk is. Reken in ieder geval op geëlektrificeerde aandrijflijnen, betere connectiviteit en meer interieurruimte.

Dacia Bigster

Dacia Spring upgrade

De Dacia Spring krijgt in 2024 een grondige upgrade. Jawel, opnieuw een upgrade voor de goedkoopste elektrische personenauto van Nederland. Dacia belooft meer bruikbaarheid en vermoedelijk neemt ook de actieradius weer een beetje toe. Wij hopen ook op een hoger afwerkingsniveau.

DS 8, een grote elektrische SUV-coupé

De DS-familie krijgt in 2024 uitbreiding met een grote elektrische SUV-coupé. Dat wordt de DS 8. De auto krijgt mogelijk meer dan 600 pk en een actieradius tot wel 650 kilometer. De auto komt boven de DS 7 Crossback in de line-up. De DS 8 wordt gebouwd op het STLA Medium-platform.

DS 8

Fiat Topolino

Toegegeven, geen volwaardige auto, maar wel een uitstekend voor in de stad: de Fiat Topolino is gewoon te leuk om te negeren. Qua styling lijkt hij sterk op de klassieke Fiat 500. Hij komt maar in een kleur en deelt zijn techniek met de Opel Rocks Electric en Citroën Ami. Prijskaartje? Reken op 10.000 euro in Nederland, iets duurder dan de Opel.

Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang vormt het volgende hoofdstuk in de historie van dit Amerikaanse icoon! De nieuwe Mustang is voorzien van een compleet vernieuwd interieur, een romige 5,0-liter V8-motor en diverse connectiviteitsfuncties. Hij komt als Fastback en als Convertible.

Ford Mustang

Ford Puma Electric

Nog een Ford, maar dan van een compleet ander kaliber: de Ford Puma Electric. Ook die komt in 2024 op de markt. Technische details zijn nog niet bekend. Wij rekenen wel op een onderscheidend design om de Puma Electric te onderscheiden van zijn benzinebroers, zoals de Puma ST. Ford levert in 2030 uitsluitend nog elektromodellen.

Kia EV5

Op zoek naar een elektrisch alternatief voor de Kia Sportage? Kia komt in 2024 met een EV5, een middelgrote elektrische SUV. Naar verwachting profiteert hij van dezelfde technologie als de EV6 en EV9. Reken dus op een diversiteit aan aandrijflijnen, supersnelle laadmogelijkheden en ook slimme Vehicle 2 Load-technologie om ook apparatuur op locatie van stroom te voorzien.

KIA EV5

Lancia Ypsilon

Lancia maakt zich klaar voor een terugkeer op de Europese markt. Tussen 2024 en 2028 komen er drie modellen, te weten een nieuwe Ypsilon, Delta en nog een vlaggenschipmodel. De New Ypsilon trapt in 2024 af. Hij komt vermoedelijk als mild-hybride en later ook als BEV.

Lucid Gravity

Lucid komt na de Air limousine ook met een elektrische SUV: dat wordt de Lucid Gravity. Technische details ontbreken nog. Wat we al wel weten is dat het model wordt gebouwd op het Lucid Electric Advanced Platform (LEAP), ontwikkeld voor het gehele Lucid modellenprogramma.

Lucid Gravity

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Motors Europe blijft zijn gamma uitbreiden en investeren in de Europese markt. In navolging van de introductie van de nieuwe generatie ASX – gebaseerd op de Renault Captur – en de volledig nieuwe Colt – gebaseerd op de Renault Clio – brengt Mitsubishi Motors in 2024 zijn vlaggenschip naar Europa: de Outlander PHEV. De nieuwe Outlander PHEV krijgt tweede generatie Plug-in Hybrid-technologie met twee motoren en vierwielaandrijving.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mobilize Duo

Mag je nieuwe auto een stukje kleiner? Kijk dan eens naar deze Mobilize Duo, een nieuwe visie op stedelijke mobiliteit. De Duo heeft een achterin geplaatste elektromotor die de achterwielen aandrijft. Hij komt in twee versies: de ene heeft een topsnelheid van 45 km/u en mag bestuurd worden door iedereen vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs B, terwijl de andere een topsnelheid van 80 km/u heeft en uitsluitend met een rijbewijs B mag worden bestuurd. De actieradius bedraagt 140 kilometer. Een prijs is nog niet bekend.

Mobilize DUO

Nissan Micra

Nissan maakt zich gereed voor de introductie van de nieuwe generatie Micra. Die wordt zeer waarschijnlijk volledig elektrisch, net als de Renault 5. De ­Micra staat namelijk op hetzelfde CMF-B-EV-platform. Wij zetten in op een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

Opel Crossland Electric

De dagen van de huidige generatie Opel Crossland zijn geteld. In 2024 debuteert zijn opvolger. Opel kan ook bevestigen dat deze B-SUV onder meer verkrijgbaar wordt met een batterij-elektrische aandrijflijn. Met de aankondiging van de nieuwe generatie Crossland zet Opel een volgende stap om uit te groeien tot een ​​volledig elektrisch merk in Europa in 2028.

Opel Grandland Electric

Nog een elektrische Opel: de Grandland Electric, de opvolger van de huidige generatie Grandland. De onthulling vindt in 2024 plaats. De auto deelt zijn techniek met de Peugeot e-3008. Reken dus op een actieradius van 500 tot 700 kilometer, afhankelijk van het accupakket. De basis wordt gevormd door het STLA Medium-platform.

Peugeot 5008

Over Peugeot gesproken: de Peugeot 5008 debuteert in 2024. Ook de 5008 komt als volledig elektrische variant: als e-5008 dus. De nieuwe Peugeot 3008 en 5008 zijn op termijn ook verkrijgbaar met geëlektrificeerde (hybride en plug-in hybride) aandrijflijnen.

Peugeot e-408

In 2024 presenteert Peugeot ook een volledig elektrische versie van de e-408, gebaseerd op de Peugeot 408. De aandrijflijn zal sterk overeenkomen met de Peugeot e-308 en Opel Astra Electric. Reken dus op een elektromotor met 156 pk en een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

Polestar 5

De Polestar 5 is het vijfde model van de Zweedse automaker. De auto krijgt onder meer een 884 pk en 900 Nm sterke aandrijflijn. De Polestar 5 is een elektrische vierdeurs GT, die tot nu toe door het leven ging als de Precept concept car. Wij zijn reuze benieuwd, ook naar de snellaadmogelijkheden. Want die zijn naar verwachting indrukwekkend.

Polestar 5

Porsche Macan EV

Hij werd lang uitgesteld, maar in 2024 moet het dan toch echt gebeuren: de volledig elektrische Porsche Macan. Technische details blijven nog even onder de pet, maar interessant is deze elektro-Porsche zeer zeker. We kunnen wel inschattingen doen: een accupakket van ongeveer 100 kWh en een actieradius tot 600 kilometer.

Porsche Taycan update

De Porsche Taycan krijgt volgend jaar een uitgebreide opfrisbeurt, waarbij het merk ook een 1.000 pk sterke versie introduceert. De Taycan kwam in 2019 op de markt, dus na vijf jaar is het best eens tijd voor een grondige upgrade. De upgrade geldt voor alle Taycan-modellen, dus ook de Sport Turismo en de Cross Turismo.

Renault Rafale

In navolging van de Renault Megane E-Tech Electric, Arkana en Austral zet Renault een volgende stap met de Rafale, een SUV-Coupé. De naam Rafale verwijst naar de rijke geschiedenis van Renault in de luchtvaart en naar de Caudron-Renault Rafale in het bijzonder: een eenzits racevliegtuig dat in 1934 een snelheidsrecord van 445 km/u haalde. De Renault Rafale komt met een E-Tech full hybrid-aandrijflijn met een vermogen van 200 pk. Er komt ook een E-Tech 4×4 met 300 pk.

Renault Rafale

Smart #3

De Smart #3 is een elektrische SUV-coupé die begin 2024 naar Nederland komt. De #3 is verkrijgbaar met verschillende aandrijflijnen. Het piekvermogen varieert van 315 kW (429 pk) voor de Brabus tot 200 kW (272 pk) voor de andere uitvoeringen. De SUV-coupé heeft een rijbereik van tussen de 435 en 455 km volgens de WLTP-testnorm.

Smart #3

SsangYong Torres EVX

SsangYong maakt eindelijk kans in Nederland dankzij de Torres EVX. Overigens praten we nu nog over SsangYong, maar dat wordt in de nabije toekomst mogelijk KG Mobility, afgekort tot KGM. De Torres EVX krijgt een 73 kWh batterij van de Chinese auto- en batterijfabrikant BYD. Het merk verwacht dat de elektrische Torres zo’n 420 tot 450 kilometer op een enkele acculading moet halen. Een 207 pk sterke elektromotor zorgt voor de aandrijving.

Tesla Cybertruck

Auw, die is scherp! Dit is de nieuwe Tesla Cybertruck. In 2024 moet het dan toch echt gaan gebeuren: de marktintroductie van deze veelbesproken elektrische SUV/pick-up. Tesla heeft hem lang uitgesteld, maar de levering moet naar verwachting echt in 2024 starten. Echt hoor, of Tesla moet hem onverwacht wéér uitstellen. De prestaties worden bizar: van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3 seconden een actieradius van 680 kilometer.

Tesla Cybertruck

Volkswagen ID Buzz LWB

De ID. Buzz van Volkswagen komt als lange wielbasis en plaats voor zeven personen. De versie met lange wielbasis wordt ook leverbaar met een nieuwe, 210 kW (286 pk) sterke elektromotor. Naast het 77 kWh accupakket is er ook een variant met een capaciteit van 86 kWh. Andere nieuwtjes: een head-up display, een verder verbeterd infotainmentsysteem en remote parking.

Volkswagen ID.Buzz LWB

Zeekr 001

Deze elektrische auto is ook zeker interessant: dit is de Zeekr 001. Een veelbelovend alternatief voor Tesla en Polestar. De cijfers: 620 kilometer range, van 0 naar 100 in 3,8 seconden en een piekvermogen van 544 pk. De introductie vindt plaats in 2024.

Zeekr 001

Welke is jouw favoriet?

En dat was hem alweer: deel 2 van het overzicht met 30 nieuwe auto’s die in de loop van 2024 op de markt komen. Welke auto is in dit overzicht jouw absolute favoriet?