Autonieuws

Bentley Bentayga EWB Mulliner: toppunt van luxe?

augustus 21, 2023

Bentley Bentayga Extended Wheelbase Mulliner

De introductie van de Bentley Bentayga Extended Wheelbase Mulliner definieert een nieuw hoogtepunt voor de Bentayga-familie en zelfs voor de Bentley-modellenreeks, stelt Bentley. De SUV combineert vakmanschap met supercar-prestaties, go-anywhere-capaciteiten en de ruimte van een limousine.

Interieurruimte

Een blik achterin deze Bentayga EWB Mulliner zegt genoeg over de interieurruimte. De Britten claimen zelfs dat dit model meer cabineruimte biedt dan welke vergelijkbare luxe concurrent dan ook. Het is zelfs ’s werelds meest luxueuze SUV tot nu toe, aldus Bentley.

Bentley Bentayga EWB Mulliner

Met Airline Seats

De wielbasis ten opzichte van een reguliere Bentayga is 180 mm langer. Zodoende ontstaat er achterin aanzienlijk meer beenruimte en heeft Bentley ruimte voor het plaatsen van zogeheten Airline Seats, het meest geavanceerde autostoelsysteem ter wereld. Het achterste compartiment is verkrijgbaar in configuraties met 4+1 en 4 zitplaatsen. Mulliner Harmony Diamond Quilt op de stoelen en deuren laat zien dat Bentley kosten noch moeite heeft bespaard.

Aandrijflijn en prestaties

Voor de aandrijving zorgt een 550 pk en 770 Nm sterke 4,0-liter V8-motor. Genoeg power voor een topsnelheid van 290 km/u en een 0-100-tijd van 4,6 seconden. Systemen als een chassis met Bentley Dynamic Ride (48V actieve antirolcontrole), achterwielbesturing en luchtvering met drie kamers geeft de Bentayga EWB Mulliner alle dynamische mogelijkheden van de Bentayga met standaard wielbasis.


Bentley Bentayga EWB Mulliner