Fun

Auto’s rijden door verouderde navigatiesoftware doodlopende oprit A12 op en belandden in het water

januari 16, 2023

A12 bij Bennekom

Twee auto’s reden dit weekend het water in bij de opgeheven oprit naar de A12 bij Bennekom. Een derde bestuurder, in een Seat Altea, kon net op tijd op de rem trappen. Alle bestuurders hadden de hulp van de brandweer nodig om hun auto weer op droog asfalt te krijgen. De Seat-bestuurder hoefde niet lang te wachten, want de berger was net klaar om een Peugeot uit het water te halen en was nog niet vertrokken. De Seat kon op eigen kracht verder, de Peugeot die je in de video onderaan dit artikel ziet is afgevoerd. Er raakte niemand gewond. Op de Google Maps-afbeelding hieronder zie je de situatie vanboven.

Hekken weggehaald

Het is niet precies duidelijk hoe en waarom de bestuurders op de afgesloten oprit zijn gekomen. Volgens een videocorrespondent van dit YouTube-kanaal zagen omstanders een bestuurder van een blauwe Opel kort voor het eerste ongeval het hek dat op de oprit staat aan de kant schuiven. De politie doet hier onderzoek naar.

Verouderde navigatiesoftware

Omroep Gelderland vermoed dat verouderde navigatiesoftware ook een rol speelt, waardoor automobilisten toch op deze doodlopende weg belandden. Bij de afrit zijn inmiddels waarschuwingsborden en grotere hekken geplaatst door de gemeente. In de video hieronder zie je de berger in actie .

Video: YouTube-kanaal Kees van Kooten

Bekijk ook: