Achtergrond Autonieuws

Ampere, een nieuw automerk van Renault Group?

november 9, 2023

Is Ampere een automerk?

“De oprichting van Ampere per 1 november 2023 is een perfecte illustratie van Revolution, het derde hoofdstuk in het strategisch plan Renaulution van Renault Group”, zegt Luca de Meo, CEO van Ampere. Leuke quote Luca, maar hoe zit het nu precies? Is Ampere een nieuw automerk?

Elektrische voertuigen bereikbaar maken

“Ampere is door Renault Group opgericht om de uitdagingen aan te gaan en te profiteren van de kansen die voortvloeien uit de transformatie van de auto-industrie en tegelijkertijd het hoofd te bieden aan de klimaatproblemen. Het doel is om met Ampere uit te groeien tot Europees leider in de sterk groeiende markt van elektrische voertuigen. Het doel is om elektrische voertuigen in Europa te democratiseren, met voertuigen die mensen zich kunnen veroorloven”, zegt De Meo.

“In de natuurkunde is ampère, aangeduid met symbool A, een eenheid van elektrische stroomsterkte”

Automerk Renault

Oké, dus Ampere gaat inderdaad auto’s ontwikkelen. Dat is nu wel duidelijk, maar dat gebeurt niet onder eigen naam. Ampere richt zich volledig op Europa. Het bedrijf telt ruim 11.000 medewerkers (waarvan 35% ingenieurs) die achter de schermen aan de slag gaan met het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van elektrische auto’s onder het merk Renault.

Over Ampere

Ampere is opgericht met een routekaart om ESG (Environmental, Social & Governance) te integreren in de complete waardeketen – van de producten en diensten die het bedrijf ontwikkelt tot de processen, waardoor een koolstofarme circulaire economie ontstaat. Het industriële en technologische project dat Ampere nastreeft, vindt sterke weerklank op de Europese markt waar Renault Group is ontstaan. Het beschikt over een uniek reeks vaardigheden en een solide industrieel en technologisch ecosysteem dat de gehele waardeketen beschermt. Ampere exploiteert elf locaties in Frankrijk, waaronder vier industriële faciliteiten: de fabriek in Cléon en de ElectriCity-faciliteit met fabrieken in Douai, Maubeuge en Ruitz.

Het logo van Ampere

Het Ampere-logo is geïnspireerd op de diamantvorm – het herkenbare symbool van Renault. Het logo van Ampere is opgebouwd uit meerdere diamanten die de hechte samenwerking van verschillende expertgroepen binnen het bedrijf illustreert. De identiteit van Ampere combineert drie hoofdkleuren – Scandium, Eigengrau en Silicon Gray.

Ampere logo

Wie trekken er aan de touwtjes?

Onder leiding van Luca de Meo, CEO van Ampere, brengt het leiderschapsteam mensen samen. Niet alleen vanuit Renault Group, maar ook daarbuiten uit de auto-industrie en vanuit internationale technologiebedrijven.

Corporate

Technology & Operations

Check ampere.cars voor meer info.