Autonieuws

AC Schnitzer pakt de BMW M240i aan

juli 12, 2022

Meer vermogen

De huidige M240i is geen langzame jongen. Onder de motorkap ligt namelijk een 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met turbo, die goed is voor 374 pk levert en 500 Nm. AC Schnitzer doet daar nog een schepje bovenop en brengt het vermogen dankzij andere software naar 420 pk en 600 Nm . Als je de performance-upgrade door AC Schnitzer laat uitvoeren behoudt je nog de fabrieksgarantie ook.

Onderhuids kan AC Schnitzer M240i ook van een sportonderstel worden voorzien, waarmee de auto 20 tot 25 millimeter dichter op het asfalt komt. Volgens de Duitsers bevordert dit het de directheid van sturen, het comfort en stabiliteit.

AC Schnitzer levert eveneens een sportuitlaat met vier pijpen voor de M240i, waarbij keuze is tussen carbon, chromen of zwarte eindsierstukken. Of de uitlaat ook een positief effect heeft op het vermogen wordt niet benoemd in het persbericht, maar het zal ongetwijfeld lekker klinken.

M240i_ACSchnitzer_uitlaat

Visuele aanpassingen

Aan de buitenkant van de 2 Serie Coupé is ook een hoop te kiezen. De producten van AC Schnitzer hebben altijd een hoog tuner-gehalte, wat toch je smaak moet zijn. Toch geven ze aan dat modificaties effect hebben op bijvoorbeeld de downforce en grip van de auto. Maar als het niet jouw ding is kun je het ook bij de motorische tuning houden.

Mocht je toch de looks willen aanpassen kun je kiezen uit 19- of 20-inch lichtmetalen wielen, wielspacers, frontsplitter, sideskirts, spoiler op het dak en tweedelige spoiler op de kofferdeksel. In het interieur plaatst AC Schnitzer desgewenst een met nappaleder en alcantara bekleed stuurwiel en grotere aluminium schakelflippers en pedalen.

Toch wachten op de M2?

Later dit jaar presenteert BMW een M2 van de G42 2 Serie. De M2 van de vorige generatie – generatie F87 – beschikt over 410 pk in de basisversie en 450 pk voor de M2 CS. Naar verwachting gaat de nieuwe M2 instappen op dezelfde 450 pk van de oude CS. Wat we wel zeker weten is dat de M2 leverbaar gaat zijn met een handbak en dat de laatste nieuwe M is dat beschikt over een aandrijving zonder elektrificatie. M-modellen die na de nieuwe M2 op de markt beschikken over een aandrijving waarbij een elektromotor – in welke vorm dan ook – een rol speelt bij de aandrijving.