Achtergrond Autonieuws

50ste Tesla Supercharger in Nederland een feit

juni 26, 2024

Tesla V4 Superchargers

V4 Superchargers zijn uitgerust met een langere kabel, waardoor alle EV’s, dus ook van andere merken dan Tesla, gemakkelijk toegang hebben. V4 ondersteunt momenteel pieksnelheden tot 250 kW per auto en is toekomstbestendig om updates en nieuwe functies mogelijk te maken. In een optimale situatie kan een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km bijladen. 

Tesla Superchargers in Nederland

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu 50 Superchargerlocaties. Samen gaat het om meer dan 872 laadpalen. Op dit moment zijn er meer dan 15.000 Superchargers verdeeld over meer dan 1.200 locaties in 32 Europese landen.

Lidmaatschapsmodel Supercharging

Onlangs heeft Tesla een lidmaatschapsmodel geïntroduceerd voor alle klanten van het Superchargernetwerk. Eigenaren van een EV hebben toegang tot gereduceerde Superchargertarieven met een lidmaatschap. Tesla-eigenaren zijn automatisch en gratis lid. Het maandelijkse lidmaatschapstarief voor Supercharging is verlaagd van 12,99 euro per maand naar 9,99 euro per maand. Er is ook een nieuwe jaarlijkse lidmaatschapsoptie voor 100 euro per jaar, een korting van 16% ten opzichte van een maandelijks lidmaatschap. 

Met deze update blijven Tesla-eigenaren genieten van een naadloze en volledig geïntegreerde Superchargerervaring tegen lagere tarieven per kWh voor leden dan voor niet-leden, terwijl eigenaren van een EV van een ander merk uit betaalbaardere opties kunnen kiezen. Supercharging zonder lidmaatschap blijft beschikbaar bij stations die toegankelijk zijn voor alle EV-rijders. Klanten met een actief lidmaatschap profiteren van een automatisch verlaagd maandelijks bedrag of kunnen overstappen op een jaarlijks lidmaatschap.

Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven