Autonieuws

225 pk sterke stationwagen: dit kost de Opel Astra Sports Tourer GSe in Nederland

mei 13, 2023

Astra Sports Tourer GSe

Wie op zoek is naar een ruime auto waarin zowel een kinderwagen als vakantiespullen passen, maar toch ook van een sportieve rijervaring wil genieten, kan bij Opel terecht voor de Astra Sports Tourer GSe. Volgens de Duitsers biedt deze stationwagen een perfecte balans tussen praktische bruikbaarheid en dynamische rijeigenschappen.

Koni

De Astra Sports Tourer GSe heeft een speciaal ontworpen onderstel dat 10 mm lager is dan de reguliere Astra. De wielophanging heeft speciale vering en hydraulische schokdempers voor- en achteraan, wat volgens het merk niet alleen zorgt voor een extra sportieve rijervaring, maar ook voor meer comfort dankzij KONI FSD-technologie. Deze technologie past de demping aan op basis van de frequentie van de bewegingen van de auto, waardoor de auto soepel rijdt bij hoge bewegingsfrequenties en direct contact met de weg heeft bij lagere frequenties voor een meer sportieve rijervaring.

De instellingen van het ESP zijn ook hierop aangepast: het elektronische stabiliteitsprogramma grijpt later in, zodat de bestuurder wat meer speelruimte heeft tijdens een stevig potje sturen. Daarnaast is de besturing specifiek voor de GSe afgesteld en reageert nog directer op de input van de bestuurder.

Praktisch

Maar hoe praktisch is hij dan? Nou, behoorlijk. De bagageruimte biedt een inhoud van 516 liter met de achterbank in de normale positie en is uit te breiden tot maar liefst 1.553 liter door de tweede zitrij neer te klappen. Koffers en andere voorwerpen zijn eenvoudig in te laden via de grote achterklep, die optioneel automatisch opent en sluit met een voetbeweging van de gebruiker.

GSe look

De Opel Astra Sports Tourer GSe is lekker sportief aangekleed, met onder andere exclusieve 18-inch lichtmetalen wielen die deels gepolijst en deels zwart gelakt zijn, een GSe-voorbumper en een diffuser aan de achterkant. In het interieur zijn speciale AGR-gecertificeerde verwarmbare GSe-sportstoelen standaard, die de bestuurder en passagier stevig ondersteunen.

225 pk

De Opel Astra Sports Tourer GSe is een plug-in hybride, die gebruikmaakt van een 180 pk sterke 1,6-liter viercilindermotor en een 110 pk sterke elektromotor. De motoren zorgen samen voor 225 pk en 360 Nm koppel. In 7,6 seconden sprint de Astra Sports Tourer GSe van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 235 km/u. Dankzij een 12,4 kWh accu is het mogelijk om 63 kilometer volledig elektrisch te rijden.

Wat kost de Opel Astra Sports Tourer GSe?

De Opel Astra Sports Tourer GSe is nu te bestellen voor prijzen vanaf 50.699 euro (incl. BTW/BPM en afleverkosten).