Autonieuws

Vraag naar Volvo EX30 enorm, fabriek in Belgische Gent biedt hulp

oktober 26, 2023

Volvo EX30 wordt grote hit

De beslissing om de EX30 ook in Gent te bouwen, verhoogt de productiecapaciteit voor de verwachte vraag naar de Volvo EX30 in Europa en voor wereldwijde export, maar voegt ook productieflexibiliteit toe. Volvo verwacht dat de EX30 de komende jaren een van de best verkopende modellen zal worden. Daarnaast poogt Volvo Cars om zijn auto’s altijd zoveel mogelijk daar te bouwen waar ze verkocht worden.

Derde EV-model uit Gent

Samen met de XC40 en C40 op de productielijn in Gent is de EX30 het derde volledig elektrische model van Volvo dat in Europa wordt geproduceerd. Dit versterkt de productiecapaciteiten voor elektrische auto’s van Volvo Cars in de regio en onderstreept de belangrijke rol van de Gentse fabriek in de elektrificatiestrategie van het bedrijf. Ook de Volvo EX30 Cross Country – een extra ruige EX30 – rolt straks in België van de band.

Volvo EX30 Cross Country Exterior
Volvo EX30 Cross Country Exterior

Overstappen op elektrisch

“Onze ambitie is om de EX30 over de hele wereld te verkopen tegen een aantrekkelijke prijs, zodat meer mensen de overstap naar het rijden in een elektrische Volvo kunnen maken en tegelijkertijd kunnen bijdragen aan de marges van het bedrijf”, zegt Jim Rowan, chief executive van Volvo Cars. “Het is een logische stap om de productie in Gent uit te breiden, omdat we willen inspelen op de sterke wereldwijde vraag naar deze compacte elektrische SUV.”

Doelstelling 2030

Volvo Cars wil tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s verkopen. Halverwege dit decennium wil Volvo al de helft van zijn wereldwijde verkoopvolume uit volledig elektrische auto’s laten bestaan. 

Volvo EX30
Volvo EX30 reveal event