Achtergrond Autonieuws

Vooruitblik op autojaar 2023: Kevin Hemmer

januari 6, 2023

Eerst even een korte terugblik, welke auto is je persoonlijke favoriet van 2022? En waarom is dat?

Dan ga ik er stiekem toch twee noemen: de Defender P400e en de Mazda MX-5. Grappig, nu ik ze opnoem besef ik eigenlijk pas dat het echt twee uitersten van elkaar zijn: de één is groot en zwaar en de ander klein en lichtvoetig. De Defender is voor mij speciaal omdat dit mijn eerste testauto voor AutoRAI.nl was en dan direct een hele dikke plug-in hybride met 400 pk. Die ga ik niet snel vergeten. Ook de Mazda MX-5 die ik uitvoerig mocht testen in het buitenland ga ik niet snel vergeten. Met 132 hele pk’tjes op de achterwielen lijkt het niet veel, maar het rijplezier van de kleine roadster is ongeëvenaard. Terugdenkend aan die auto’s vind ik het opnieuw jammer dat ik ze weer moest inleveren…


Land-Rover-Defender-header


Mazda_MX-5_2022

Wat was je absolute automotive hoogtepunt van 2022?

Voor mij is dat toch wel de BMW M3 Touring. De auto heeft iets begeerlijks. Al vind ik het moeilijk om mijn vinger erop te leggen waar dat precies door komt. Zijn het de dikke heupen of de mogelijkheid om met gezin plus hond de Nürburgring op te kunnen? Misschien is het wel een sterk staaltje marketing van BMW door ons zo lang op een M3 Touring te laten wachten… Hoe dan ook, ik word blij van de M3 Touring. Ik moet zelfs toegeven, als tegenstander van de moderne BMW-nieren, dat ik de ‘nieuwe’ neus goed vind staan op de Touring. Op één of andere manier krijgt BMW het voor elkaar dat hoe dikker de auto is, hoe beter de nieren te pruimen zijn. Toch knap.







Naar welke auto kijk je het meest uit in 2023? En waarom?

Voor de auto waar ik het meest naar uitkijk blijf ik toch bij de Beierse autobouwer. Ik kies namelijk voor de BMW XM. Volgens BMW is de XM de spirituele opvolger van de M1. Tja, of ik dat ook zo zie laten we maar even in het midden. De XM is een product van BMW M zelf, dus volledig vanaf de grond af aan ontworpen door de performance-afdeling van BMW. Over het uiterlijk zijn de meningen verdeeld, maar de hybride aandrijflijn – goed voor zo’n 750 pk in de sterkste versie – laat geen ruimte voor discussie. Ik kies de XM daarom niet zozeer vanwege het uiterlijk, maar vooral voor de aandrijflijn. Het is een voorbode van wat BMW en BMW M in de nabije toekomst gaan bieden wat betreft elektrificatie en performance. Ik ben benieuwd!

Van welke elektrische auto heb jij hoge verwachtingen in 2023?

Ik heb hoge verwachtingen van de Audi A6 e-tron. Ik bedoel, dit wil je toch op de weg zien? Naast het fraaie design, lijkt het onderhuids ook wel goed te zitten. De E-segmenter staat namelijk op het PPE-platform wat Audi en Porsche samen bouwt voor hun volledig elektrische auto’s. Het platform biedt een goede basis biedt voor uitstekende laadeigenschappen en dito rijprestaties. En daarbij, zie je het al voor je: een elektrische RS6? Ik wel!

Audi A6 Avant e-tron concept

Is er nog een bepaalde auto waar je extra naar uit kijkt?

Poe! Dat zijn er stiekem een hoop, hoor. Ik ben erg benieuwd naar de Hyundai IONIQ 5 N en of Hyundai doorpakt met de N Vision 74 op waterstof. Ook hoop ik dat Lexus in 2023 de Electrified Sport Concept iets concreter kan krijgen. Die auto is echt een plaatje om te zien en misschien ook met een handbak! Is alles dan elektrisch in de toekomst? Welnee! Ferrari komt ook nog even met de Ferrari Purosangue, een SUV met atmosferische V12. Dat belooft wat.





Lexus Electrified Sport Concept




Je goede voornemen voor 2023 is…

Groeien met AutoRAI.nl en nog meer mooie dingen maken! Verder wil ik eigenlijk wat meer tijd vrijmaken om auto-evenementen te bezoeken, zoals de Essen Motor show, Techno Classica en Interclassics in Maastricht bijvoorbeeld. Misschien wordt 2023 wel het jaar dat ik voor het eerst naar Goodwood ga, wie weet.

Volg AutoRAI.nl ook in 2023!

YouTube: www.youtube.com/@AutoRAITV

Facebook: www.facebook.com/autorai

Instagram: www.instagram.com/autorai.nl

AutoRAI Podcast: https://open.spotify.com/show/5mU4Ahn3O3xFgMkfDTs55k