Autonieuws

‘Volvo EX90 wordt veiligste Volvo ooit’

september 22, 2022

Volvo spreekt over een ‘nieuw volledig elektrisch vlaggenschip’. We moeten de Volvo EX90 dan ook zien als de opvolger van de Volvo XC90. Zoals gezegd vindt de onthulling op 9 november plaats. Details zijn nog schaars, maar Volvo doet al wel een paar opvallende uitspraken.

Veiligheidsuitrusting

“De standaardveiligheid in de EX90 zal die van alle voorgaande Volvo’s overtreffen”, belooft Volvo. De auto wordt ook slimmer en veiliger naarmate hij van nieuwe gegevens leert en updates ontvangt.

De Volvo EX90 wordt geleverd met een onzichtbaar schild van veiligheid dat onze nieuwste sensortechnologie omvat, waardoor de auto uw gemoedstoestand en de wereld om u heen begrijpt.

Sensoren en camera’s

Geavanceerde sensoren zoals camera’s, radars en LiDAR, allemaal aangedreven door een centraal computerplatform, werken samen om 360-graden real-time beeld van de omgeving rondom de auto te creëren. LiDAR kan kleine objecten honderden meters vooruit zien, waardoor er meer tijd is om te informeren, te handelen en te vermijden.

In het interieur is er ook sprake van ‘Big Brother is watching you’. Speciale sensoren en camera’s zijn in staat om de concentratie van ogen te identificeren en te meten. Dankzij deze technologie kan de EX90 zien wanneer de bestuurder afgeleid, moe of anderszins onoplettend is.

Nieuwe namen bij Volvo

Maar om nog even terug te komen op de naam Volvo EX90. AutoRAI.nl kon eerder al veertien nieuwe modelnamen van Volvo onthullen. De naam EX90 stond ook op de lijst, wat doet vermogen dat de overige dertien modelnamen ook realiteit worden. Reken dus in ieder geval op een Volvo met de naam EX30, EV40, ES40, EX40, EXC40, EC40, EV60, ES60, EX60, EXC60, EV90, ES90 en EXC90.

Volvo EX90