Autonieuws

Volkswagen Polo GTI Edition 25: de prijs is even schrikken

november 17, 2023

Gelimiteerd op 2.500 stuks

Volkswagen viert een kwart eeuw Polo GTI met de Polo GTI Edition 25. Wereldwijd worden er 2.500 exemplaren geproduceerd. Onder de motorkap van de Edition 25 vinden we nog altijd de bekende 152 kW (207 pk) en 320 Nm sterke 2.0 TSI viercilinder turbomotor. De uitrusting is bijzonder rijk.

Uitvoering Polo GTI Edition 25

De uitvoering beschikt over een high-end geluidsysteem van Beats, een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif-/kanteldak, het navigatiesysteem Discover Pro (23,4 cm) met zes luidsprekers, Digital Cockpit Pro (26 cm), verwarmbare voorstoelen, sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access), Travel Assist (incl. Adaptive Cruise Control) en koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light).

Je kan hem herkennen aan…

De Edition 25 is te herkennen aan zwarte 18-inch lichtmetalen Adelaide-wielen, speciale bestickering op de flanken, een zwart dak en zwarte buitenspiegels. Highlights in het interieur zijn de premium sportstoelen met zwart-rode lederen ‘Edition 25’ bekleding, instaplijsten met ‘One of 2.500’-opschrift en decorinleg in hoogglans zwart. 

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Kleuren

Naast de bekende GTI-kleuren Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic en Deep Black Pearl Effect is de Polo GTI Edition 25 ook leverbaar in de exclusieve kleur Ascot Grey. Op de foto’s in dit artikel poseert de jubileumeditie in Kings Red met een vroege sportieve voorloper: de Polo G40 uit 1989, onderdeel van de historische collectie van Volkswagen Nederland.

Prijs Volkswagen Polo GTI Edition 25

Rest alleen nog het noemen van de prijs: de Polo GTI Edition 25 is nu te koop bij de Volkswagen-dealers vanaf 49.390 euro. Dat dat bedrag zo hoog is, komt natuurlijk door de BPM.





Volkswagen Polo GTI Edition 25





























Volkswagen Polo GTI Edition 25