Autonieuws

Volkswagen ID.7 Tourer: een elektrische stationwagon van Volkswagen

oktober 30, 2023

Lekker aerodynamisch en ruim

De Volkswagen ID.7 limousine is een zeer aerodynamische Volkswagen met een Cw-waarde van 0,234. Deze waarde is voor de ID.7 Tourer vrijwel gelijk: 0,242. De ID.7 Tourer biedt veel ruimte dankzij korte overhangen en de lange wielbasis. Als er vijf personen aan boord zijn, is een bagagevolume van maximaal 545 liter beschikbaar, gemeten tot de hoogte van de rugleuning van de achterbank. Met neergeklapte rugleuning ontstaat er een bijna twee meter lange laadruimte met een inhoud van wel 1.714 liter.

Gebouwd op het MEB-platform

Net als alle modellen van de ID.-familie is de ID.7 Tourer gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. De voordelen van het modulaire systeem met korte overhangen en lange wielbasis komen ten goede aan het interieur. Net als de reguliere ID.7 bouwt Volkswagen de ID.7 Tourer in de Volkswagen-fabriek in Emden. Na de ID.4 is de ID.7 het tweede model op MEB-basis dat wordt gebouwd in het noordwesten van Duitsland, net over de grens bij Groningen.

Volkswagen ID.7 Tourer

Motorvarianten Volkswagen ID.7 Tourer

Met welke motorvarianten Volkswagen de nieuwe ID.7 Tourer zal leveren, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk verschijnt het model wel met 77 kWh accu en een elektromotor met een vermogen van 210 kW (286 pk). Deze variant kan 175 kW snelladen. Deze aandrijflijn resulteert bij de ID.7 Limousine in een actieradius van 599 kilometer (WLTP). Reken bij de Tourer op ongeveer 580 kilometer.

De Pro Business-variant van de sedan beschikt standaard over 20-inch Montreal-wielen, koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light), ‘ArtVelours’ bekleding, navigatie ‘Discover Pro’ (38,1 cm), 8+1 luidsprekers, Travel Assist (incl. Adaptive Cruise Control), een augmented-reality-head-updisplay, een sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access), een 360 graden camera (Area View), automatische airco met drie zones, elektrisch verstelbare Ergo-Active voorstoelen met verwarmingsfunctie. Reken voor de ID.7 Tourer Pro Business op een soortgelijke uitrusting.

Volkswagen ID.7 Tourer