Autonieuws

Volkswagen Amarok klaar voor heftige avonturen

november 7, 2022

Volkswagen Amarok door Delta4x4

Eén van de meest in het oog springende aanpassingen die Delta4x4 op de Volkswagen Amarok toepast, is de verhoogde ophanging. Daarmee staat de Amarok 150 mm (15 cm) hoger op het asfalt. Die extra rijhoogte biedt plaats aan grote terreinbanden van het formaat 305/70 R18. Omdat de banden een stuk breder zijn dan die van een standaard Amarok, monteert Delta4x4 bredere kunststof wielkasten om ze te kunnen huisvesten.

Volkswagen Amarok Delta4x4
De Amarok van Delta4x4 naast een regulier exemplaar

Licht in de duisternis

Naast de extra rijhoogte en de terreinbanden heeft de aangepaste Amarok extra verlichting op twee plaatsen. Aan de voorkant zit een bullbar met daarbovenop een ledstrip en ook op het dak zit een extra strook licht net boven de voorruit. Die tweede lichtstrook is geïntegreerd in een imperiaal waarop je spullen als jerrycans en een reservewiel kunt vervoeren. Als je écht vast komt te zitten in het terrein, is de lier in de voorbumper mogelijk je redder in nood. Aan de achterkant laat Delta4x4 de Amarok grotendeels voor wat hij is, op een rolbeugel in de laadbak en twee ‘Beast’-stickers op de flanken na.

Specificaties Volkswagen Amarok Delta4x4

Het is nog niet bekend of Delta4x4 ook de motor van de Volkswagen Amarok onder handen neemt. Het V6-logo in de grille wijst er in ieder geval op dat de 241 pk sterke 3.0 V6 TDI onder de kap ligt. Die motor behoeft eigenlijk ook geen verdere aanpassingen om je goed te kunnen redden in het terrein. Overigens is de Volkswagen Amarok strikt genomen geen Volkswagen meer: hij is namelijk gebaseerd op de laatste generatie Ford Ranger. Niet dat dat zo erg is: de pick-ups van Ford staan standaard namelijk al zeer goed hun mannetje in het terrein. Met de aanpassingen van Delta4x4 ben je al helemaal onoverwinnelijk.